Hlavní obsah

Zeman podpořil Babiše ve Sněmovně, vláda žádá o důvěru a platy na Hradě

Večerní zprávy 10. 1. 2018.

 

Reklama

Jak vypadal projev prezidenta Miloše Zemana ve Sněmovně, kam přišel podpořit Babišovu vládu? Reportéři Seznamu byli u toho. Stejně tak zjišťovali, kolik berou úředníci a poradci na Hradě. Nejen těmto tématům se věnují dnešní Večerní zprávy.

Článek

Prezident Miloš Zeman navštívil Poslaneckou sněmovnu. I proto, aby podpořil vládu premiéra Andreje Babiše, která žádá poslance o vyslovení důvěry. Před plénem vystoupil Zeman s projevem krátce před prezidentskými volbami, ve kterých obhajuje mandát.

Ani několik hodin po vystoupení Miloše Zemana ve Sněmovně ale není jasné, jestli menšinová vláda Andreje Babiše důvěru získá, nebo ne. Jednání celý den sledovala Pavlína Kosová.

Kancelář prezidenta republiky vytrvale tají platy a odměny vysokých úředníků a poradců. Před rokem je Hrad reportérovi Seznamu poskytl až po hrozbě soudním sporem. A teď daší žádost o zveřejnění znovu odmítl.

Brno řeší, jak odstranit hlavní překážku pro stavbu nových sportovních stadionů za Lužánkami. Jde o rozsáhlé místo, kde leží i legendární a dnes chátrající fotbalový stadion Lužánky. Radnice se nyní zkouší domluvit s podnikatelem Liborem Procházkou, který v lokalitě vlastní podzemní garáže, chodníky nebo technické sítě. Výměnou za ně mu Brno hodlá nabídnout pozoruhodné stavby - renesanční dům i opravenou tržnici v centru jihomoravské metropole.

Reklama

Související témata:

Doporučované