Hlavní obsah

Zeman si vyhlédl pozemek vedle miliardáře, s nímž má společného nepřítele

Pozemek v Mnichovicích u Prahy, o kterém přemýšlí Miloš Zeman.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pozemek, který si vyhlédl prezident v Mnichovicích u Prahy, vlastní ukrajinský podnikatel s rychlými půjčkami. Sousedem je miliardář Pavol Krúpa.

Článek

Prezident Miloš Zeman na Pradědu v Olomouckém kraji prozradil, že si vybírá místo, kam by se mohl přestěhovat, až mu za čtyři a půl roku skončí druhý mandát na Pražském hradě.

Uvedl, že by měl zájem o pozemek v Mnichovicích, v obci zhruba třicet kilometrů jihovýchodně od centra Prahy.

Parcela, kde by hlava státu chtěla mít podle vlastních slov „malý bungalov“, protože „na vilu nemá“, patří podnikateli Oleksandru Bulyginovi.

Ten přišel do Česka z Ukrajiny a podle podnikového rejstříku je jednatelem firmy, která nabízí rychlé půjčky s vysokým úrokem.

Seznam z katastru nemovitostí zjistil, že Olexandr Bulygin si pozemek pořídil letos. V budoucnu by na něm měly stát tři domy.

Projekt je zatím ve fázi přípravy, podle starostky Mnichovic Petry Peckové si podnikatel vyřizuje připojení na kanalizaci, vodovod a vybudování příjezdové komunikace.

Seznam se pana Bulygina pokoušel opakovaně, avšak bez úspěchu, kontaktovat. Serveru Aktuálně.cz však podnikatel řekl, že se s Milošem Zemanem nikdy neviděl. Prezident se prý o jeho pozemku dozvěděl přes realitního agenta.

Prezident Miloš Zeman při návštěvě Olomouckého kraje: 

Video: Seznam.cz

Část pozemku Oleksandra Bulygina také sousedí s nemovitostí slovenského miliardáře Pavola Krúpy. Ten stejně jako Zeman patří mezi silné kritiky miliardáře bývalého majitele OKD Zdeňka Bakaly.

„Přál bych si, kdyby pan prezident byl můj přímý soused. Pana prezidenta si vážím a mít takového souseda považuji za poctu,“ řekl Seznamu Krúpa.

V Mnichovicích vedle zmíněného miliardáře bydlí i další známá jména podnikatelského světa – například bývalý  spolumajitel hokejové a fotbalové Slavie Tomáš Rosen.

Sídlo tu má také firma Mountfield nebo Euro – Agency, v nichž je místopředsedou představenstva, respektive jednatelem, Miroslav Schön. Právě společnost Euro – Agency letos během prezidentské kampaně zaplatila inzerát v médiích proti Zemanovu soupeři Jiřímu Drahošovi.

Reklama

Doporučované