Hlavní obsah

Zemanův lékař popřel, že by prezident trpěl rakovinou

Prezidentův zdravotní stav se podle lékařských vyšetření zlepšuje.

Reklama

Článek

Ošetřující lékař prezidenta Miloše Zemana označil zprávy o vážném zdravotním stavu prezidenta za vymyšlené a nepodložené. Podle Miloslava Kalaše z pražské Nemocnice Na Homolce to nepotvrzují lékařská vyšetření. Vyplývá to z vyjádření, které ČTK zaslal Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Lékař podle něj reaguje na zprávy, že prezident údajně trpí rakovinou.

„Současný zdravotní stav pana prezidenta po kontrolních, klinických i laboratorních vyšetřeních v žádném případě nepotvrzuje lživé informace o jeho vážném zdravotním stavu. Jedná se o zcela vymyšlené, ničím nepodložené zprávy,” uvedl Kalaš.

Video: Miloš Zeman oznamuje, jak se zbavil cukrovky:

Tisková konference Miloše Zemana k volbě prezidenta, během níž mluvil o svém zdravotním stavu.

Radní obvodu Brno-střed Svatopluk Bartík (Žít Brno) na sociálních sítích uvedl, že Zeman má rakovinu a zbývají mu tři až sedm měsíců života. Prezident podle něj ví o diagnóze asi tři týdny a léčbu prý odmítl. Ovčáček tvrzení brněnského politika v úterý označil za odporné lži. Hrad se podle něj bude bránit právní cestou.

Zeman v poslední době při řadě svých veřejných vystoupeních působil dojmem, že má zdravotní problémy. Často působil unaveně, výrazně také zhubl. Při oznámení své kandidatury letos v březnu řekl, že absolvoval vyšetření, které potvrdilo, že má cukrovku a polyfunkční neuropatii. V září podstoupil preventivní prohlídku na počítačovém tomografu (CT), jež neodhalila žádný problém, o kterém by se nevědělo. Zprávy o svých zdravotních problémech označil za špinavou kampaň části médií. V pondělí řekl, že mu „v sobotu odešla cukrovka”.

Perné dny Miloše Zemana. Video: Jakub Říha

Reklama

Doporučované