Hlavní obsah

Zemřela herečka Una Stubbsová

Foto: ČTK

Ve čtvrtek zemřela ve věku 84 let britská herečka Una Stubbsová.

Reklama

Uznávaná herečka, která prorazila například díky seriálu Dokud nás smrt nerozdělí, zemřela ve věku 84 let v rodinném kruhu.

Článek

Její v současnosti nejznámější rolí byla paní Hudsonová, domácí Sherlocka Holmese v sérii filmů s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Za více než padesátiletou kariéru Una Stubbsová vytvořila řadu nezapomenutelných rolí včetně tety Sally v úspěšné dětské televizní show Worzel Gummidge nebo jedné z hlavních postav v seriálu Dokud nás smrt nerozdělí.

Ve čtvrtek britská herečka Una Stubbsová zemřela ve věku 84 let.

Její smrt oznámili ve společném prohlášení její tři synové ze dvou manželství, která za svůj život uzavřela. „Maminka odešla pokojně v rodinném kruhu. Žádáme o pochopení a soukromí v tomto velmi těžkém čase,“ uvedli Joe a Christian Hensonovi a Jason Gilmore.

Sama herečka, která slavila úspěchy na West Endu i v londýnském Národním divadle, kdysi v rozhovoru pro The Guardian uvedla, že měla dvě práce – být matkou a být herečkou – a v obou si vedla „tak tak“.

Její kolegové na ni naopak vzpomínají nejen jako na velkou umělkyni (nejen herečku, Stubbsová s úspěchem vystavovala i své obrazy), ale také na nejlaskavějšího člověka, se kterým se setkali.

„Zhaslo nejkrásnější světlo z Baker Street,“ uvedl například na Instagramu tvůrce slavného seriálu Sherlock Steven Moffat, který na Unu Stubbsovou vzpomíná jako na nejvlídnější, nejmilejší a nejzábavnější osobu, kterou kdy potkal.

Reklama

Doporučované