Hlavní obsah

Žhavé peklo. Mohutný požár v Kalifornii vyhání z domů televizní hvězdy

Kvůli požárům v Kalifornii se preventivně evakuují i zvířata ze zoo v Santa BarbařeVideo: AP

 

Reklama

Další evakuace jsou kvůli rozsáhlým požárům nařízeny v Kalifornii. V Santa Barbaře pomalu vyklízejí městskou zoo. Opustit své vily musí televizní hvězdy.

Článek

V město duchů se mění Santa Barbara. V městské zoologické zahradě začali pracovníci vkládat menší zvířata do beden, aby je připravili na případnou evakuaci. Některá zvířata už byla přesunuta do sousední zoo v Los Angeles. Místní chovatel Earl Warren to bere jako předběžné opatření, protože zoo zatím oficiálně evakuovat nemusí.

Kombinace opět sílícího větru a sucha znamená pro Kaliforňany další potíže. Požár Tomáš už je třetí nejrozsáhlejší v kalifornských dějinách a nyní kvůli němu budou muset opustit svá obydlí i celebrity. V lokaci kolem Montecita a Summerlandu jsou například domy moderátorek Oprah Winfreyové a Ellen DeGeneresové.

„Stále se modlím za naše městečko. Vítr dnes ráno zesílil a vytvořil dokonalou bouři zla pro hasiče,” napsala na svůj twitterový účet Winfreyová. Podle agentury AP ale není jasné, zda byla někdejší moderátorka známé talk show v tu dobu stále v Montecitu.

Požár Tomáš v sobotu zabíral území o téměř 1050 kilometrech čtverečných, živel doposud zničil už více než 700 domů a vyžádal si nejméně dva životy. Ve čtvrtek úřady oznámily smrt 32letého hasiče. Výsledky pitvy oznámené v sobotu potvrdily, že podlehl popáleninám a otravě kouřem.

Reklama

Doporučované