Hlavní obsah

Život mu změnil teroristický útok. V Berlíně přišel Petr Čižmár o ženu. Seznamu dal exkluzivní rozhovor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Večerní zprávy 25. 5. 2017.

 

Reklama

Prožil několik dní nejistoty, než se definitivně dozvěděl strašlivou zprávu. Petr Čižmár je manžel první české oběti terorismu v Evropě. Seznamu poskytl exkluzivní rozhovor o tom, jak teroristický útok změnil život jemu i jeho synovi.

Článek

Naďa Čižmár se stala jednou z 12 obětí jednoho z nejhorších teroristických útoků v německé historii. Zasáhl citlivé místo v citlivou chvíli. Jen pět dní před Štědrým dnem se vřítil na přeplněný vánoční trh v centru Berlína ukradený kamion. Za jeho volantem seděl zfanatizovaný Tunisan Anis Amri.

Petr Čižmár Seznamu poskytl exkluzivní rozhovor, ve které popisuje, co se dělo po útoku a jak spolupracoval s německou policií. V rozhovoru také řekl, že čekal několik dní na informaci, která definitivně potvrdila, že jeho manželka zemřela.

Z Německa se Čižmár se synem neodstěhoval. Návrat do Česka ale po rodinné tragédii zvažoval. K útoku v německé metropoli došlo 19. prosince.

Reklama

Související témata:

Doporučované