Hlavní obsah

Zlín chce zlepšovat zázemí pro odborné vzdělávání ve školách

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Zlín chce zlepšovat zázemí pro odborné vzdělávání ve školách. Investovalo do přístavby v základní škole v Kvítkové ulici, na projekt získalo evropskou dotaci 18,8 milionu korun, město se podílelo částkou 8,8 milionu korun.

Článek

ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer. Od prosince minulého roku se na třech základních školách ve městě budují učebny řemeslných oborů, náklady jsou asi 4,5 milionu korun, dotace bude tvořit 90 procent.

„Po úspěšném vybudování dvoupodlažní přístavby čtyř odborných učeben ke stávající základní škole Kvítková, včetně zajištění propojení počítačů a dalších elektronických zařízení v počítačové síti školy, pokračujeme na projektu rekonstrukce a pořízení potřebného vybavení učeben k výuce technických a řemeslných oborů na dalších třech základních školách ve Zlíně. Nově v nich vznikne i zázemí cvičné kuchyně,“ uvedla náměstkyně primátora Kateřina Francová (STAN). Součástí projektu je i zajištění bezbariérové dostupnosti a vybudování bezbariérového sociálního zařízení.

„Naší snahou je rozvoj technického myšlení, tvořivosti, ale i praktických dovedností našich žáků, které zvýší jejich budoucí uplatnění na trhu práce. Snaha o rozšíření a zkvalitnění výuky u odborných předmětů či zařazení praktické výuky však často naráží kromě nedostatku financí i na zastaralé vybavení či nedostatečné prostory. Jsme rádi, že se nám s pomocí unijních dotací daří vybavení škol pro odborné vzdělávání vylepšovat,“ uvedla Francová.

Město chystá další projekt s rozpočtem asi 70 milionů korun, který chce zajistit vybavení škol pro výuku cizích jazyků, práci s digitálními technologiemi a přírodní vědy. Dotace by měla činit až 60 milionů korun. Projekt by se měl týkat deseti základních škol.

Reklama

Doporučované