Hlavní obsah

Zlínská filharmonie vystoupí na jaře na světové výstavě Expo 2020 v Dubaji

Foto: Stockbym, Shutterstock.com

Dubaj.

Reklama

Zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů vystoupí příští rok na jaře na světové výstavě Expo 2020 v Dubaji.

Článek

Před českým pavilonem opakovaně vystoupí 21. března v národní den České republiky smyčcový komorní orchestr a žesťové uskupení zlínské filharmonie.

„Konkrétní hudební program se zatím ještě s pořadateli Expa dolaďuje, ale zcela jistě bude velice pestrý a bude zasahovat i do jiných žánrů než pouze do klasické hudby, například do oblasti hudby lidové či pop music,“ uvedla zástupkyně filharmonie Dagmar Garguláková.

„Všichni hudebníci, kteří do Dubaje pojedou, se na vystoupení na Expu moc těší. Bude to pro nás mimořádný zážitek, reprezentovat na světové výstavě naše město a náš region,“ uvedl ředitel filharmonie Josef Němý. Filharmonie si letos připomíná 75 let své existence.

Česká republika se na Expu prezentuje jako země přírody, vědy a inovací. Hlavním tématem české expozice je systém Solar Air Water Earth Resource, který za využití solární energie vyrábí ze vzduchu vodu, která bude zavlažovat zahradu v okolí českého pavilonu.

Výstava se otevřela návštěvníkům 1. října, a to s ročním zpožděním kvůli koronavirové pandemii. Potrvá půl roku. Poprvé je hostitelem arabská země. Návštěvníci mohou navštívit pavilony 191 zemí. Pojítkem expozic jsou nové nápady, jež mohou přispět k tvorbě budoucnosti, k udržitelnosti, mobilitě a novým příležitostem.

Reklama

Doporučované