Hlavní obsah

Zmatený Trump považoval novozelándskou premiérku za kanadskou první dámu

Novozélandská premiérka má za sebou úsměvnou historku s Donaldem Trumpem, prezident si ji spletl s kanadskou první dámouVideo: AP

 

Reklama

Prezident Donald Trump si spletl novozélandskou premiérku Jacindu Ardernovou s manželkou kanadské hlavy státu. Úsměvná chyba amerického lídra obletěla Nový Zéland a Jacinda Ardernová teď lituje, že se s historkou vůbec svěřovala.

Článek

„Nevím, jestli bych to měl říkat, ale prozradila mi, že Donald Trump byl drahnou chvíli zmatený a považoval ji za ženu Justina Trudeaua,” podřekl se premiérčin známý Tom Sainsbury v lokálním novozelándském rádiu. Interview způsobilo v Oceánii poprask, který se Ardernová později snažila ututlat, nakonec ale musela s pravdou ven.

„Tom je můj kamarád. Podělila jsem se s ním o historku, on se podělil s někým jiným a teď vidím, jak se všechno nabaluje… je to bezvýznamná záležitost,” vysvětlovala premiérka a dodala, že nechtěla způsobit diplomatický incident. V první řadě prý tento příběh neměla nikomu líčit.

Jacinda Ardernová je ve funkci teprve od října a asijský summit představoval jednu z jejích prvních zahraničních cest. S americkým prezidentem se potkala ve Vietnamu a se serverem newsroom.co.nz se podělila ještě o jednu zajímavou informaci. Donald Trump komentoval její nástup do funkce tím, že „svým zvolením způsobila v zemi spoustu rozrušení“. Premiérka na to zareagovala s humorem: „Víte, nikdo nepochodoval v ulicích, když mě zvolili,” smála se. Trump se prý její poznámkou nenechal rozhodit.

Reklama

Doporučované