Hlavní obsah

Zoo Hodonín začala chovat gekona obrovského či pralesničky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zoo Hodonín návštěvníky láká na několik novinek, se zahraniční zoo směnila samici klokana obrovského, chovatelé také pořídili gekony obrovské či pralesničky pruhované.

Článek

Klokany obrovské Zoo Hodonín chová od roku 2017. Minulý týden plánovaně vyměnili jednu ze samic se zoo v německém Krefeldu. „Naši samičku narozenou loni zjara jsme vyměnili za přibližně stejně starou samici krefeldskou, abychom doplnili chovné skupiny nepříbuznými zvířaty,“ uvedla zooložka Lenka Štursová. Doplnila, že výměna zvířat mezi zahradami je obvyklá a z genetických důvodů nutná. Klokaní stádo v zoo tak stále čítá čtyři kusy. Jejími členy jsou původní chovný samec a samice s letošním mládětem a nyní i nově přivezená samice.

V teráriu v novém šelminci přibyl samec a dvě samice gekončíka nočního, zoo je získalo od soukromého sběratele. Zvířata zoo doplnila ke dvěma starším samicím stejného druhu. Zcela nový druh mohou návštěvníci vidět v teráriu v pavilonu opic, jde o pár gekona obrovského. Ještěr dorůstá až do délky 40 centimetrů. Neobvyklé je, že se ozývá zvukem, který připomíná štěkot psa.

Poslední novinku si návštěvníci mohou prohlédnout rovněž v novém šelminci. Tou je další nový druh, a to mláďata pralesničky pruhované. Jde o hmyzožravé žáby, zahrada je získala ze Zoo Hluboká.

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším. Chová přes 1000 zvířat asi 280 druhů. Loni do ní zavítalo 195.403 lidí, meziročně zhruba o 23.000 více. Padl tak návštěvnický rekord z roku 2018, kdy do zoo přišlo 172.140 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované