Hlavní obsah

Záběry z akce: Pobřežní hlídka bleskově zachránila muže z potápějícího se auta

Pobřežní hlídka zachraňuje muže uvězněného v potápějícím se autěVideo: AP

 

Reklama

Americká pobřežní hlídka zachránila muže, který autem vjel do zátoky u floridského přístavu. Reakce záchranářů byla blesková, řidiče dostala do bezpečí během několika minut. Vylovit utopené auto z vody ale trvalo několik dlouhých hodin.

Článek

Floridské město Panama zažilo dramatickou záchrannou akci - místní pobřežní hlídka musela vyrazit k potápějícímu se autu. 89letý řidič vjel se svou Toyotou do zátoky u přístavu St. Andrews, podle svědků omylem přejel přes zábradlí až do moře.

Reakce pobřežní hlídky byla, naštěstí pro řidiče, velmi rychlá. Její člun byl u potápějícího se auta během pár minut. Záchranáři rozbili okénko a muže úspěšně vytáhli. Akci doprovázel potlesk přihlížejících.

„Jsem velmi potěšen rychlou reakcí posádky. Hned poté, co si jeden její člen nehody všiml, celá posádka pohotově zareagovala. Jsem opravdu vděčný, že jsme byli v přístavu ve správný čas a zachránili tak život muže uvězněného v autě,” uvedl poddůstojník pobřežní hlídky Glenn Bucklin.

Zachráněný muž byl následně převezen do nemocnice. Podle místního policisty Davea Blaiche byl řidič při smyslech. „Vzali ho do nemocnice jen na pozorování,” dodal Blaich.

I když byla záchranná akce blesková, další tři hodiny trvalo, než bylo auto ze zátoky vyloveno. Na zásah pobřežní hlídky se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované