Hlavní obsah

Silný vítr zastavil lanovku na Sněžku. Ale nová předpověď na víkend slibuje příjemný zlom pro celé Česko

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: petr dvořák

 

Reklama

Vytrvalé srážky by měly ustoupit koncem pracovního týdne, přijde opět slunečné počasí. Meteorolog Petr Dvořák přináší výhled na další dny.

Článek

Po několika propršených dnech přijde opět slunečné počasí. Vyšší teploty přijdou opět s prvním prázdninovým týdnem. Tlaková níže z východu způsobující přechodné zvýšení hladin v horních tocích brzy ustoupí a oblačnost se začne trhat.

Zatím ale vládnou déšť a chlad. Například už dopoledne přišlo z Krkonoš hlášení, že oba úseky lanové dráhy na Sněžku jsou kvůli silnému větru mimo provoz. Horní úsek nepojede pravděpodobně ani v pátek, řekl agentuře ČTK náčelník lanové dráhy Jiří Martinec. Horská služba dnes vydala výstrahu před silným větrem na hřebenech Krkonoš a mlhou.

„Nejede ani spodek, v Peci fouká vítr o rychlosti přes 60 kilometrů v hodině, na Sněžce přes 85 kilometrů a na Růžové hoře je to podobné. Dnes určitě oba úseky nepojedou. Většinou, když přecházejí frontální systémy, tak kvůli větru nejedeme,“ řekl.

Na dnešek se plní předpověď, že bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, nejvyšší denní teploty 17 až 20 stupňů Celsia.

V Krkonoších je ale kolem sedmi stupňů.

O víkendu přijde však zlom. Už bude slunečno, ale ještě stále chladno. V dalších dnech pak čekejte růst teplot k příjemným hodnotám nad dvacet stupňů.

Na kompletní předpověď meteorologa Petra Dvořáka se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované