Hlavní obsah

Rakouská policie zadržela Němce, k rodnému domu Hitlera přinesli bílé růže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: PavleMarjanovic, Shutterstock.com

Rodný dům Adolfa Hitlera ve městě Braunau am Inn.

Reklama

Skupina čtyř Němců navštívila pohraniční rakouské město Braunau am Inn odpoledne 20. dubna, tedy v den narozenin nacistického diktátora Adolfa Hitlera.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Hornorakouská policie v pondělí oznámila, že zadržela čtyři Němce, kteří u rodného domu Adolfa Hitlera položili bílé růže. Stalo se tak v den, kdy uplynulo 135 let od narození jednoho z nejhorších masových vrahů všech dob. V domě se žlutou fasádou ve městě Braunau am Inn žil Hitler do svých tří let.

Deutsche Welle na svých stránkách uvádí, že šlo o dva páry – dvě sestry ve věku 24 a 26 let a jejich partnery ve věku 29 a 31 let.

„Skupina položila na okenní římsu domu květiny,“ píše DW. „Policie zaznamenala, že jedna z žen hajlovala, oba páry na místě pózovaly a fotografovaly se.“

Žena do protokolu uvedla, že pravici vztyčila z legrace, nemyslela to prý vážně. „Policie, která kontrolovala její telefon, však našla chatové zprávy a obrázky s nacistickou tematikou,“ dodává Deutsche Welle.

Případem se zabývá rakouská prokuratura, všechny čtyři osoby jsou podezřelé z porušení rakouského zákona, který zakazuje jakoukoli propagaci symbolů nacismu.

Reklama

Související témata:
Hajlování

Doporučované