Hlavní obsah

„Báječný muž.“ Trump na mítinku chválil fiktivního sériového vraha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: lev radin, Shutterstock.com

Trump v současné době čelí obvinění z plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Americký exprezident Donald Trump kritizoval migrační politiku současného šéfa Bílého domu Joea Bidena. V té souvislosti pochválil fiktivního kanibala Hannibala Lectera.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Republikánský kandidát na amerického prezidenta v listopadových volbách Donald Trump během sobotního projevu chválil fiktivního vraha a kanibala Hannibala Lectera. Informoval o tom britský server The Guardian.

Americký exprezident na politickém shromáždění ve Wildwoodu v New Jersey prohlásil, že Lecter je „báječný muž“. Postava původně pochází z románu spisovatele Thomase Harrise, v několika filmových zpracováních, poprvé ve snímku Mlčení jehňátek, Lectera ztvárnil Anthony Hopkins.

Trump před tímto prohlášením kritizoval přístup současného šéfa Bílého domu Joea Bidena k ochraně jižní hranice Spojených států. Republikáni ostatně dlouhodobě říkají, že prezident nedělá dost, aby snížil počet lidí nelegálně vstupujících na americké území.

Trump ve Wildwoodu prohlásil, že další státy v důsledku Bidenovy politiky přivádějí do Spojených států „lidi z blázinců a ústavů pro psychicky nemocné“, píše server časopisu Forbes. Ten připomíná, že exprezident přirovnal migranty k fiktivnímu kanibalovi už na jednom mítinku v březnu.

Exprezident vyjádřil přesvědčení, že v listopadových volbách Joea Bidena porazí. Podle webu Politico řekl, že demokrat „vede správu gestapa“ a je „obklopen fašisty“.

Kromě jiných narážek Trump také tvrdil, že byl obžalován vícekrát než „velký Alphonse Capone“, známý americký mafiánský boss. Narážel tak na sérii trestních stíhání a občanských žalob, kterým čelí.

Jeho projev si poslechlo asi 80 000 diváků. Podle listu The Philadelphia Inquirer se stovky Trumpových příznivců ve Wildwoodu utábořily, aby se na akci dostaly. Mnoho z nich přijelo v nákladních vozech ozdobených symboly z Trumpovy kampaně.

Američtí demokraté však pochybují, že by setkání v New Jersey měla větší vliv na výsledky listopadových voleb. Stát patří k tradičním demokratickým volebním baštám.

Jak se volí americký prezident

Související témata:

Doporučované