Hlavní obsah

Za kulisami festivalu. K Umě Thurman ne blíž než na 8 metrů

Pohled za kulisy festivalové televize v Karlových Varech.

 

Reklama

Seznam Zprávy mapují Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech a nabízí nejenom hvězdy z červeného koberce, ale rozkrývají i zákulisí. Tentokrát jsme se podívali, jak funguje oficiální festivalová televize, díky které se záběry a rozhovory z Karlových Varů dostávají do celého světa.

Článek

Dveře jsou polepené velkými fotografiemi obličejů letošních hvězd. Umy Thurman, Casseyho Afflecka nebo třeba skladatele Jamese Newtona Howarda. U každého je kromě jména i cedulka s datem a časem. Stěny jsou zase potapetované aktuálními plány a událostmi, které každý den musí být zachyceny na videu. Vítejte v zázemí festivalové televize.

Místní štáby během konání festivalu natočí a sestříhají desítky hodin materiálů. Záběry, na kterých hlavní hvězdy procházejí po červeném koberci, poskytují oficiální rozhovory nebo debatují s fanoušky. Záběry, které se pouští nejenom divákům festivalu, ale které míří i do celého světa.

„Dáváme výstupy partnerským televizím a médiím, které potřebují obrázky z akce. I ty televizní stanice, které se sem nedostanou - nemůžeme každého akreditovat - si je mohou bezplatně sdílet a používat,“ vysvětuje Kamil Zajíček, koordinátor festivalové televize. A o festival je v zahraničí velký zájem. Jen letos je tu akreditováno 193 zahraničních novinářů ze 45 zemí celého světa od Argentiny až po Island.

Video: Co chybí českým filmům? Hvězdy Karlových Varů znají odpověď.

Co chybí českým filmům? Hvězdy Karlových Varů znají odpověď.Video: Zuzana Hodková, Tomáš Horák

Janek Rubeš a Honza Mikulka provázejí 52. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Dozvíte se praktické informace, na jaké filmy zajít, užijete si střípky z dění, atmosféru festivalu a samozřejmě i celebrity!

Podívejte se na zahájení 52. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech.

Zahájení 52. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech.

Reklama

Doporučované