Hlavní obsah

Aerolinky i banky. Internetové stránky po celém světě postihl výpadek

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Řadu internetových stránek po celém světě dnes postihl výpadek. Problém, který vznikl u cloudové společnosti Akamai Technologies, se však podařilo brzy vyřešit. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

Výpadek se týkal například webů leteckých společností, bank a technologických firem, včetně aerolinek Delta Air Lines či vydavatele kreditních karet American Express.

Reuters upozornil, že jde už o třetí takový incident za poslední dva měsíce. V červnu zasáhly výpadky sociální média či vládní a zpravodajské weby. Některé zprávy v této souvislosti poukázaly na problém u americké společnosti Fastly, která je poskytovatelem cloudových služeb.

Server Independent informoval, že dnešní výpadek zasáhl také například internetové obchody, včetně společnosti Amazon, či streamovací služby, jako je HBO Max.

Společnost Akamai nejprve oznámila, že se potýká s výpadkem služeb. Později uvedla, že provedla opatření k nápravě a že služby se obnovují. Výpadek trval zhruba hodinu, píše Reuters.

Podle společnosti Akamai výpadek způsobila chyba v systému doménových jmen, za kterou stála aktualizace softwaru. „Přehodnocujeme svůj aktualizační systém, abychom zabránili budoucím výpadkům,“ uvedla firma. Zdůraznila, že výpadek nebyl důsledkem kybernetického útoku.

Reklama

Doporučované