Hlavní obsah

Agent 007 přichází. Universal Pictures odhalili plakát k nové bondovce s číslem 25

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Protřepat, nemíchat po pětadvacáté. Nová bondovka má první plakát.

Reklama

Čekání je téměř u konce. Studio Universal Pictures oslavilo den Jamese Bonda zveřejněním plakátu 25. bondovky, která ponese název No Time to Die, v překladu Není čas zemřít. Jedná se o pátý a zároveň poslední film, kde slavného agenta 007 ztvární herec Daniel Craig. Snímek bude mít u nás premiéru 8. dubna 2020.

Článek

Plakát zveřejnilo studio na svých sociálních sítích. Dominuje mu ztrápeně vypadající agent Jejího Veličenstva orámovaný modrou zdí v pozadí. Kromě názvu filmu a data premiéry se toho ale fanoušci více nedozvěděli. Co tak o filmu dosud víme?

Natáčení provázené mnoha problémy, včetně zranění představitele hlavní role, změn na režisérském křesle nebo výbuchem na place, má nakonec na starosti talentovaný režisér Cary Fukunaga. Tvůrce známý díky seriálu HBO Temný případ do nové bondovky mimo Craiga obsadil tváře, které už se ve filmu s agentem 007 objevily.

Diváci se tak mohou těšit na Ralpha Fiennese, Naomie Harrisovou, Bena Whishawa nebo Leu Seydoxovou. V roli záporáka se objeví nováček v sérii Rami Malek, držitel Oscara za roli Freddieho Mercuryho v loňském hitu Bohemian Rhapsody.

O zápletce toho zatím moc nevíme, na veřejnost už ale prosákly informace o filmových lokacích. Štáb dokončil natáčení v Itálii, nejvíce času však strávil v Londýně a na Jamajce. Agent s povolením zabíjet se tak do této lokace vrací po delší době, na Jamajce už se totiž odehrávaly dva snímky, nejprve Dr. No z roku 1962 a také Žít a nechat zemřít z roku 1973.

O příběh se starají hned čtyři scenáristé a poslední posila by mohla být zárukou, že agent 007 bude i vtipný. Tou je totiž vycházející scenaristická hvězda Phoebe Waller-Bridgová, držitelka tří ocenění Emmy za svůj komediální hit Potvora. Podle Waller-Bridgové byl původní scénář suchý a pořeboval „vyleštit”.

Zatímco děj zůstává zastřený tajemstvím, naopak jistotou je to, že se jedná o poslední bondovku s Danielem Craigem. Ten chtěl v roli britského agenta skončit už po minulém snímku Spectre. V jednom z rozhovorů dokonce prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby se do role znovu vrátil. Nakonec ale názor změnil a rozhodnutí oznámil v jednom z dílů slavného pořadu The Late Show with Stephen Colbert.

Díky posledním čtyřem bondovkám, tedy těm, v nichž agentem 007 byl Craig, vydělal producent série v součtu čtyři miliardy dolarů.

S blížící se premiérou se tak začíná možná víc než o samotném filmu mluvit o tom, kdo bude příští James Bond. V minulosti se spekulovalo například o prvním Bondovi tmavé pleti v podání Idrisa Elby, filmovém Lokim Tomovi Hiddlestonovi, Richardovi Maddenovi známém ze Hry o trůny nebo irském herci Cilianovi Murphym.

O největší rozruch se pak postarala zpráva britského deníku Daily Mail, že příštího agenta 007 ztvární žena, konkrétně afroamerická herečka Lashana Lynchová. Podle nejmenovaných zdrojů deníku by měla právě ona převzít označení 007, dojít k tomu má už v pětadvacátém filmu s Jamesem Bondem.

Reklama

Související témata:

Doporučované