Hlavní obsah

Agrofert vybral novou mluvčí. Zastupuje lobby velkých zemědělců

Foto: btwcapture, Shutterstock.com

Do koncernu Agrofert patří více než 250 podniků.

Reklama

Na post mluvčí skupiny Agrofert má nastoupit Lucie Bukovanská. Nahradí Karla Hanzelku, který odchází ke konci října.

Článek

Komunikace skupiny Agrofert bude mít ženskou tvář. Karla Hanzelku, který po téměř devíti letech odchází z náročného postu mluvčího koncernu, by měla podle dvou nezávislých zdrojů blízkých holdingu nahradit konzultantka v public relations Lucie Bukovanská.

Agrofert se prozatím omezil na informaci, že agendu mluvčího přebere dosavadní Hanzelkova zástupkyně Adéla Čabayová. „Aktuálně jsem agendou tiskového mluvčího pověřena já,“ uvedla Čabayová na dotaz redakce, kdo Hanzelku nahradí.

Lucie Bukovanská informaci o svém nástupu do Agrofertu na přímý dotaz nepopřela. „Budu vás o změnách v mé kariéře informovat, až to bude aktuální,“ odepsala Seznam Zprávám. Podle informací redakce Bukovanskou doporučil právě Hanzelka.

Zkušenosti z marketingové komunikace nasbírala Lucie Bukovanská hlavně v pražské agentuře Botticelli, kde pracovala několik let, naposledy na pozici šéfky týmu. Loni byla několik měsíců mluvčí městské části Praha 3. V současnosti si uvádí povolání komunikačního stratéga na volné noze a pracuje pro různé klienty.

Jedním ze zákazníků Bukovanské je spolek s názvem Iniciativa zemědělských a potravinářských podniků (IZPP). Jde o lobbistické sdružení velkých agropotravinářských skupin, které zajišťovalo kampaň na prosazení zákonných kvót pro české potraviny v obchodech. Kvóty však v parlamentu neprošly. Předsedou představenstva spolku je Gabriel Večeřa, majitel společnosti AGRO - Měřín. Členem spolku je také skupina Agrofert.

Práce mluvčího Agrofertu neobnáší jen standardní firemní komunikaci. Vzhledem k tomu, že skutečným majitelem Agrofertu je premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, je holding vtažen také do jeho kauz, jako je trestní stíhání ohledně možného podvodu při sjednávání dotace pro farmu Čapí hnízdo nebo spor s Evropskou komisí o střet zájmů.

Reklama

Doporučované