Hlavní obsah

Z Agrofertu odchází dlouholetý mluvčí Hanzelka

Foto: Agrofert, Seznam Zprávy

Karel Hanzelka zastupoval Agrofert v médiích téměř devět let.

Reklama

aktualizováno •

Hanzelka čelil v posledních letech otázkám, které souvisely s kauzami Andreje Babiše. Podle důvěryhodných zdrojů nastoupí do skupiny Pražská energetika.

Článek

Skupina Agrofert, která patří do svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše, bude mít nového mluvčího. Po téměř devíti letech končí na této pozici Karel Hanzelka.

Informaci, kterou Seznam Zprávy získaly z důvěryhodných zdrojů, posléze oficiálně potvrdil i Agrofert.

„Jde o odchod dlouhodobě plánovaný, dobrovolný, na vlastní žádost, dohodou se zaměstnavatelem a v dobrém,“ uvedl Hanzelka v tiskovém prohlášení, které do redakce poslalo tiskové oddělení Agrofertu.

„Důvod je jednoduchý. Téměř devět let jsem strávil na jednom pracovním místě. Po tak dlouhé době zkrátka přišel čas na změnu,“ doplnil Hanzelka.

V Agrofertu Hanzelka skončí na konci října, v oboru public relations však zůstane. Podle informací ze dvou zdrojů nastoupí do služeb skupiny Pražská energetika (PRE). Hanzelka ani nynější mluvčí PRE Petr Holubec tuto informaci nechtěli komentovat.

Agrofert také oznámil, že kontakt s médii bude po Hanzelkovi zajišťovat jeho dosavadní zástupkyně Adéla Čabayová.

Hanzelka nastoupil jako mluvčí Agrofertu v lednu 2013, tedy v době, kdy tehdejší šéf a jediný majitel holdingu Andrej Babiš připravoval velký nástup do politiky.

Následné Babišovo působení ve vládě a aféry, kterým čelil, však způsobily, že se Hanzelka musel čím dál více vyjadřovat ke spíše politickým tématům. Kromě kauzy Čapí hnízdo to v posledních letech byl hlavně spor o Babišův střet zájmů. Ten Agrofert poškozuje i přímo, protože firmy z holdingu mají pozastavený přístup k investičním dotacím EU a veřejným zakázkám.

Před nástupem do Agrofertu na sebe Hanzelka upozornil jako mluvčí ministerstva dopravy, kde působil v letech 2004 až 2011. Dříve pracoval v médiích, několik let v Českém rozhlase a krátce také v Rádiu Impuls.

Aktualizováno 16:00: Doplnili jsme potvrzující vyjádření Agrofertu a informaci o přestupu Hanzelky do skupiny PRE.

Reklama

Doporučované