Hlavní obsah

Obchod za miliardy. Američané kupují českou firmu Socialbakers

Foto: Astute, Socialbakers via Business Wire

Společnosti společně pracují na marketingové platformě.

Reklama

Americká firma Astute koupila společnost Socialbakers, která využívá umělou inteligenci k poskytování marketingových služeb. Částka za prodej nebyla zveřejněna.

Článek

Americká softwarová firma Astute koupila českou společnost Socialbakers, která provozuje platformu pro marketing a komunikaci na sociálních sítích. Cenu akvizice nezveřejnily, ale podle odborníků jde o obchod v řádu miliard korun a jeden z největších na české technologické scéně.

Server Lupa.cz napsal, že firma, která se dlouhodobě ocitala ve ztrátě, byla prodána včetně podílu zakladatelů Jana Řežába a Martina Homolky.

Firmy vybudují společné prostředí využívající principy umělé inteligence na správu marketingu na sociálních sítích a řízení zákaznické spokojenosti pro globální značky. Obě firmy to uvedly v tiskové zprávě.

Společnost Socialbakers z lokálního startupu vyrostla na globální IT firmu s více než 500 zaměstnanci a miliardovými tržbami. Její platformu pro správu social media marketingu s principy umělé inteligence (AI) používá více než 2500 nadnárodních společností a středně velkých značek po celém světě. Služba jim umožňuje zasáhnout a zaujmout jejich zákazníky napříč hlavními sociálními sítěmi pomocí jedné unifikované platformy.

Platforma má ve své databázi více než deset milionů sociálních profilů napříč všemi hlavními sociálními sítěmi včetně Facebooku, Instagramu, Twitteru, YouTube, LinkedIn, Pinterestu a VK.com.

Vzhledem k tomu, že spotřebitelé podle tiskové zprávy tráví stále více času online objevováním produktů, sledováním a komunikací s oblíbenými značkami i samotným nákupem, sociální sítě se stávají primárním kanálem, kde firmy mohou svým klientům poskytnout unikátní zážitek od prvního kontaktu po ponákupní servis. „Poptávka spotřebitelů po výjimečném nákupním zážitku proto vede značky k tomu, aby hledaly jednotnou platformu, která jim pomůže řídit cestu zákazníka napříč kanály,“ uvedl výkonný ředitel Socialbakers Yuval Ben-Itzhak.

Astute je komplexní platforma zákaznické spokojenosti pro největší světové značky. Sjednocuje všechna data v rámci nákupního procesu, nabízí desktopový systém řízení vztahu se zákazníky využívající principy AI, management sociálních sítí, sledování názorů zákazníka a analýzu. Bez ohledu na to, jakou formu se zákazníci rozhodnou využívat, Astute zvyšuje jejich interakci a zaznamenává důležitá data k vylepšení spotřebitelské cesty a spokojenosti.

Reklama

Doporučované