Hlavní obsah

Amerika vzdává hold prostým hrdinům. Dva muži zemřeli, když chránili mladé muslimky

Útočník ubodal dva muže. Zastávali se muslimek.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Incident se odehrál v příměstském vlaku v Portlandu, kde pětatřicetiletý neonacista verbálně napadl dvě muslimky. Cestující se jich zastali, načež na ně muž zaútočil nožem. Dva to nepřežili, třetí zůstává ve vážném stavu v nemocnici.

Článek

Místní média jsou teď plná vzpomínek na tiché hrdiny. Třiadvacetiletý mladík, absolvent ekonomických studií Taliesin Myrddin Namkai-Meche a třiapadesátiletý válečný veterán Ricky John Best, otec čtyř dětí, přišli o život, když udělali to, co považovali za správné: Zastali se napadených dívek.

V Portlandu probíhají shromáždění, na nichž místní vzdávají oběma mužům hold. A modlí se za uzdravení třetího napadeného, jedenadvacetiletého Micaha David-Colea Fletchera.

Útočník byl zadržen a identifikován jako Jeremy Joseph Christian, v minulosti se netajil se svým obdivem k představitelům nacismu.

„Zatím je příliš brzy, abychom řekli, zda násilnost minulé noci byla terčem domácího terorismu nebo federálním zločinem z nenávisti," citoval list Independent Renna Cannona, zvláštního agenta FBI v Portlandu.

„Můj syn byl hrdinou a hrdinou zůstává,“ vzkázala matka jedné z obětí.

Reklama

Související témata:

Doporučované