Hlavní obsah

Andrea Bocelli by měl 8. ledna příštího roku vystoupit v pražské O2 areně

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Italský pevěc Andrea Bocelli by měl 8. ledna příštího roku vystoupit v pražské O2 areně, kde zazpívá za doprovodu Českého národního symfonického orchestru pod taktovkou Marcella Roty.

Článek

Slavného tenoristu na pódiu doprovodí kubánská sopranistka Maria Aleidaová, toskánská pěvkyně Ilaria Della Bidiaová a barytonista Gianfranco Montresor. ČTK o tom za pořádající společnost JV Classics informovala Vladimíra Zahradníková.

„Na pražském koncertu se můžeme těšit nejen na nejslavnější operní árie, ale také mimo jiné i na výběr písní z Bocelliho nového alba se silným poselstvím Believe,“ uvedla Zahradníková.

Nevidomý pěvec měl v Praze vystoupit letos na jaře, koncert však byl kvůli protipandemickým opatřením přesunut. Naposledy Bocelli v Praze zazpíval ve vyprodané O2 areně před dvěma lety. Kromě klasického repertoáru představil i své album, které pod názvem Sí vydal v roce 2018.

„Vždy, když přijedu do Prahy, a zjistím, že koncertní sál je vyprodaný, tak je to pro mě radostným důkazem, že mne má české publikum rádo a že se na mě těší. A také díky tomuto vztahu mám na Prahu a české publikum pokaždé velice dobré vzpomínky,“ uvedl Bocelli před časem v rozhovoru pro Radiožurnál.

Aktuální turné má název Believe podle posledního alba, která Bocelli vydal loni na podzim. Obsahuje dosud nevydanou skladbu italského skladatele Enia Morriconeho, duety s mezzosopranistkou Cecílií Bartoliovou a také nově přezpívanou píseň Amazing Grace s Alison Krausovou.

„Koncept, jenž stojí za titulem alba Believe (věřit) tvoří tři slova. Jsou to víra, naděje a dobročinnost. Věřit znamená naslouchat, obracet se k nebesům uvnitř každého z nás, snažit se o dosažení toho nejúžasnějšího, ba jediného možného stavu bytí, kterým je život v harmonii s ostatními lidskými bytostmi i se světem jako takovým, život prožitý poeticky a duchovně,“ sdělil Bocelli.

Za svou kariéru prodal Bocelli přes 90 milionů nosičů, což z něj činí jednoho z nejprodávanějších operních pěvců historie. Ačkoli někdy kritici poukazují, že jeho popularita je marketingovým tahem, má fanoušky po celém světě. V posledních letech zpíval kupříkladu i před finále fotbalové Ligy mistrů nebo za doprovodu orchestru řízeného humanoidním robotem. Nahrál také písně s mladými popovými hvězdami, třeba s Edem Sheeranem nebo Arianou Grande.

Reklama

Doporučované