Hlavní obsah

Plachá vítězka Superstar v hlavní roli filmu. Aneta Langerová v gulagu

Rozhovor s Anetou Langerovou.Video: Jiří Kubík

 

Reklama

O filmu ze sovětského gulagu 8 hlav šílenství, hektickém létu na festivalech i přátelství s Václavem Havlem mluví Aneta Langerová v rozhovoru pro Seznam.

Článek

Zpěvačka Aneta Langerová se rozhodla přijmout protiúkol: Jako velmi introvertní a plachá osoba vzala hlavní filmovou roli v novém českém filmu 8 hlav šílenství, který vypráví příběh ruské básnířky Anny Barkovové. Ta za své protikomunistické názory strávila dvaadvacet let v sovětském gulagu.

„Režisérka filmu Marta Nováková hledala neherečku, tak jsme se asi po půl roce domluvily, že tu roli přijmu,“ říká Aneta Lanegrová a dodává, že příběh ruské básnířky ukazující krutosti komunistického režimu ji velmi zaujal – i přesto, že ona sama si z komunistické minulosti kvůli svému věku nic nepamatuje.

„Veškerá minulost se odráží v přítomnosti. Zajímá mě to, můžu to zkoumat, ptát se, poznávat svět, který nebyl lehký. Na minulost pořád někde narážíme, pořád se setkáváme s tím, že má někdo nějaké zvyky, které se dodnes nevytratily,“ vypráví, čím jí příběh Anny Barkovové zaujal.

Aneta Langerová v roli básnířky Anny Barkovové ve filmu 8 hlav šílenství.

Premiéra filmu bude letos na podzim. Do té doby čeká Anetu Langerovou velmi hektické období, kdy na své turné Na Radosti plynule naváže účastí na letních festivalech, hraním muzikálu s Martou Kubišovou a přípravami nové desky.

Kde hledá inspiraci, proč mluví o své účasti v první soutěži Česko hledá Superstar jako o znásilnění a zda dokáže najít k některému politikovi tak přímou cestu, jakou měla k Václavu Havlovi? To jsou další témata rozhovoru, na jehož záznam se podívejte ve videu umístěném nahoře v tomto textu.

Reklama

Doporučované