Hlavní obsah

ANO vytáhlo osvědčenou zbraň. Fotku Jaromíra Jágra

Foto: PETR_NOVOTNY / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Jaromír Jágr už točil pro Babiše reklamu na Vodňanské kuře. Teď se objevila tvář hokejové superstar na titulní straně předvolebních novin ANO.

Reklama

Andrej Babiš sáhl v reklamě po legendě českého hokeje už několikrát. Před volbami 2013 Jágr chválil Vodňanské kuře, o tři roky později Babiš vytáhl společnou fotku. Přízeň hvězdy ale v minulosti získali i další politici.

Článek

Babiš, Jermanová, Jágr. Tak vypadá první strana předvolebních novin, které hnutí ANO přichystalo pro letošní krajské volby.

Slavný hokejista děkuje předem za to, že se Středočeský kraj bude podílet na rekonstrukci haly pro jeho kladenský klub.

„Velice si vážím toho, že se Středočeský kraj bude podílet na rekonstrukci hokejové haly v mém rodném městě. Po dlouhé době je zde velká šance, že se podmínky pro kladenský hokej zlepší. Naši hráči i fandové tak budou mít konečně důstojné zázemí. Jsem přesvědčen, že nová hala splní očekávání všech a přivede k hokeji nové mladé talenty,“ stojí u fotky majitele klubu Rytíři Kladno.

Foto: Seznam Zprávy

Titulní strana předvolebních novin ANO ve Středočeském kraji.

Kuře a slivovice

Jaromír Jágr v minulosti nepřímo hnutí ANO podpořil, když před volbami v roce 2013 natočil reklamu na Vodňanské kuře. V době před kauzou Čapí hnízdo bylo právě Vodňanské kuře možná nejsilnější „značkou“ Andreje Babiše a jeho Agrofertu.

O tři roky později Babiš sáhl po fotce s Jaromírem Jágrem, a to po nejistém vystoupení v pořadu Otázky Václava Moravce.

Babiš tehdy moderátora obvinil, že lže, uráží jeho ženu a že dostal za úkol ho „popravit“. Krátce poté šéf ANO zveřejnil společnou fotku s legendou českého hokeje, kterou pořídil v pražském Muzeu slivovice.

Jágr přitom v minulosti podporoval občanské demokraty, kteří dnes stojí vůči Babišovi v opozici. V roce 2012 Jágr poslal ODS 8 milionů korun, a stal tak jejím největším sponzorem.

Nejslavnější český hokejista navíc podporoval ODS i v krajských volbách 2004 a 2008. Na billboardech s kandidátem ODS tehdy stálo „Fandím Petru Bendlovi“. Hospodářské noviny spočítaly, že stavební firma hokejistova otce Jaromíra Jágra staršího v těch letech dostala zakázky od Středočeského kraje v součtu za stovky milionů korun.

Redakce oslovila Jaromíra Jágra s dotazem, zda podporuje hnutí ANO v letošních krajských volbách, případně zda s hnutím spolupracuje dlouhodobě.

„Jako majitel klubu jsem rád, že Rytíři Kladno budou mít lepší halu a zázemí. Historicky máme nejvíce reprezentantů v České republice a máme nejstarší zimák. A přitom jsme největší město ve středních Čechách. Už bylo načase,“ odpověděl Jágr.

Osmačtyřicetiletý hokejista, který mimo jiné střílel góly za českou reprezentaci na pěti různých olympijských hrách, dnes vystupuje především z pozice majitele klubu. V roce 2019 si vyslechl veřejnou kritiku za účast v delegaci Miloše Zemana při návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Jágr kritiku odmítl s tím, že cestu považuje za propagaci hokeje.

Reklama

Související témata:

Doporučované