Hlavní obsah

Areál na Zemi živitelku je podle objednávek plný ze 65 procent

Foto: Země živitelka

Země živitelka loni přilákala 123 017 platících návštěvníků, odborníků a hostů, nejvíc od roku 2003.

Reklama

Výstaviště České Budějovice má již podle objednávek vystavovatelů zaplněnou kapacitu areálu pro letní agrosalon Země živitelka ze 65 procent. Zájem je meziročně větší.

Článek

Výstavu zatím navzdory omezením kvůli koronaviru připravují pořadatelé beze změn. Firmám ale oznámili, že kdyby se letošní ročník musel zrušit, poplatky a zálohy jim vrátí nebo převedou jako platby pro náhradní termín agrosalonu.

Země živitelka je plánována na 27. srpna až 1. září. Výstaviště oznámilo, že kdyby muselo letošní 47. ročník zrušit, vrátí vystavovatelům na jejich žádost poplatky a uhrazené zálohy v co nejkratší lhůtě nebo je převede jako platby pro náhradní termín akce. Podobný příslib dal i partner Výstaviště, společnost Exposale-CZ, která se stará o technickou produkci.

V zemědělství aktuálně chybí pracovníci.

„Je to uklidnění pro vystavovatele, aby nemuseli vyčkávat. Dali jsme jednoznačný příslib, že kdyby se náhodou něco takového stalo, peníze jim vrátíme. Hromadí se nám předobjednávky,“ řekl předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Areál výstaviště zabírá 25 hektarů, výstavní plocha pavilonů je 6 000 metrů čtverečních. Nejznámější akcí je agrosalon Země živitelka. Loni přilákal 123 017 platících návštěvníků, odborníků a hostů, nejvíc od roku 2003, odkdy je výstava šestidenní.

Reklama

Doporučované