Hlavní obsah

Lavička plná hvězd je Trpišovského splněným snem, ale i rébusem bez konce

Foto: Profimedia.cz

Slavia přehrála Jablonec i díky famózním výkonům střídajících hráčů. Branku slaví Mick van Buren (vlevo) a Ondřej Lingr (vpravo).

Reklama

Článek

Liga je zpět a vedení v tabulce hned získala Slavia. Její základní sestavě se sice Jablonec dokázal efektivně bránit, jenže pak z lavičky přišla další hvězdná parta, která už skóre rozhýbala. Jaké plusy a minusy skýtá superkádr?

Sešívaní vstoupili do jarní fáze Fortuna ligy přesvědčivě a jako jediní z tria favoritů o víkendu zvítězili. Jablonečtí hráči se sice nádhernou trefou „do šatny“ z kopačky Vladimira Jovoviče vrátili do zápasu, ale tím se gólový účet hostí uzavřel. Branky pak jako na běžícím páse začala sázet Slavia, která zcela opanovala druhé dějství.

Mužem zápasu se stal podle Nosičů vody Mick van Buren, který do druhé půle doslova vletěl a mezi 65. a 67. minutou si připsal gól a asistenci. „Překvapilo mě, že Jindřich Trpišovský o poločase stáhl zrovna Václava Jurečku, který se postaral o dosud jediný gól Slavie a obraně hostí stále hrozil. Ale trenér evidentně věděl, co dělá. Van Buren nastoupil na plac opravdu pořádně nahecovaný,“ popisuje dění v Edenu moderátor Jaromír Bosák.

Nejlepší lavička v lize

Navrátilce z hostování v Liberci, kde se nizozemskému forvardovi co do produktivity dařilo na výbornou (9 gólů a 2 asistence), ihned po vyběhnutí na trávník vítězoslavně přivítala pověstná tribuna Sever, která na jeho přínos pro klub evidentně nezapomněla. Další dvě trefy přidal i Matěj Jurásek. „Slavia pro mě tímto zápasem demonstrovala svou ofenzivní sílu. Tým Jindřicha Trpišovského vnímám zejména po kombinační stránce jako odskočený od kompletního zbytku české ligy,“ poznamenává Karel Tvaroh, bývalý profesionální fotbalista.

Jedním z témat nejnovější epizody podcastu Nosiči vody se tak stala šířka kádru Slavie. „Když se podívám na všechny zápasy, které byly odehrány v průběhu víkendu, tak pomoc střídajících hráčů byla v případě Slavie nejvýraznější. A to sešívaní nepustili do hry ani jednu ze svých čerstvých posil,“ podotýká Jaromír Bosák. V tomto ohledu hraje Slavia v lize prim, shodují se Nosiči vody.

Přetlak v kabině

Vedle evidentních pozitiv, která přináší zásoba kvalitních fotbalistů, Nosiči vody také diskutují o tom, zda nadupaná lavička nemůže přinášet i určitá úskalí. Jedná se opravdu o splněný sen realizačního týmu?

„Ve fotbale je zcela přirozené, že pokud se sejde hodně kohoutů, může to týmu přinášet i hodně sporů v rámci kabiny, sportovní rivalita se může zvrtnout. Ve Slavii se brzy vykrystalizuje základní sestava, ze které logicky někdo vypadne, nevejde se. Mnozí se na hřiště během jara podívají jen sporadicky. Tím spíš, že Slavia už nehraje v evropských pohárech, ostrých zápasů ubude. Skloubit motivaci všech hráčů s odlišným postavením a zároveň rozložit vytíženost kádru, to všechno můžou být náročné úkoly,“ míní fotbalový novinář Luděk Mádl.

Nosiči podrobně hodnotí úvodní kolo jarní části Fortuna ligy, které přineslo i několik překvapení. Zajímá vás, co srazilo naděje Plzně v duelu proti Hradci Králové a proč se Spartě nepovedlo herně navázat na nadějnou přípravu?

Krize Bayernu a přestupová sonda

V nejnovějším díle fotbalového podcastu Seznam Zpráv uslyšíte i o nejzajímavějším přestupovém dění napříč západní Evropou. Který slovenský fotbalista si zahraje po boku Neymara, Messiho a Mbappého? A čím se stal brazilský štítový záložník Casemiro nepostradatelným pro Manchester United?

Nechybí sonda do německé Bundesligy, která se na čele pikantně zamotala. Klopýtající Bayern Mnichov působí jako mužstvo na pokraji krize. Nosiči vody rozebrali možné příčiny herního a výsledkového úpadku mužstva Juliana Nagelsmanna, ale zaostřili i na jejich pronásledovatele, mimo jiné i na Dortmund nebo Bayer Leverkusen. Kdo vystrnadil Adama Hložka ze základní sestavy a v čem je Jude Bellingham nejlepší na světě? Pusťte si nejnovější Nosiče vody a dozvíte se mnohem víc!

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované