Hlavní obsah

Plzeňští minimalisté válí. Bílek s Horváthem režírují vzpouru podceňovaných

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Trenérské duo Michal Bílek (vlevo) a Pavel Horváth úspěšně řídí Viktorii Plzeň.

Reklama

Článek

Kdo v Česku brání nejlépe? Jaromír Bosák a Luděk Mádl analyzují aktuální poměry v popředí Fortuna ligy a vyzdvihují formu svěřenců Michala Bílka. Karel Tvaroh básní o nejdramatičtějším zápase sezony v anglické Premier League.

Za příjemné překvapení jara Nosiči vody jednohlasně označili plzeňskou Viktorii. Pod trenérským duem Bílek–Horváth se viktoriáni pyšní nejlepší defenzivní formou v lize. Právě díky vynikající práci těchto dvou mužů se daří Plzni nad očekávání.

Jako Csaplár se Škorpilem

„Jsou to dva zcela rozdílné charaktery, a tak se báječně doplňují. Na jedné straně stojí Michal Bílek, který reprezentuje jakousi taktickou vyzrálost, pevný řád a strukturu. Na druhé straně máme Pavla Horvátha, který v praxi využívá takovou tu svou volnomyšlenkářskou kreativitu. Když se oba spojí, tak jsou jako den a noc. Dohromady jim to klape,“ tvrdí moderátor podcastu Jaromír Bosák.

„Připomínají mi duo Csaplár–Škorpil, které svého času v Liberci velmi dobře fungovalo. Myslím, že Pavel Horváth se v budoucnu stane výborným trenérem. Rád ho vídám v televizi coby experta, při analýzách zápasů umí v několika větách přesně vystihnout, proč se co děje, má výborné oko, analytické myšlení i dar vyjadřovací schopnosti. To jsou vlohy, které bezpochyby využije nejen ve studiu, ale i v kabině. Cítím, že se jako kouč výrazně prosadí,“ má jasno Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

Nosiči v nejnovější epizodě přemýšleli o tom, proč jsou v Plzni nejlepší obranáři a jaký je vlastně postoj Michala Bílka k mediálním výstupům.

Odpadlík Krmenčík?

V podcastu jsme také nemohli opomenout pohárová klání v rámci Evropské konferenční ligy, do nichž zasáhla i obě pražská „S“. O poznání veselejší mohou být sešívaní, kteří si z tureckého Istanbulu odvezli jednobrankový náskok. Svou výhrou slávisté výrazně pomohli i českému klubovému koeficientu, v rámci kterého se právě s Tureckem bojuje o klíčovou 15. příčku. A kdo nejvíc zazářil na horké turecké půdě? Mesut Özil to nebyl.

V souvislosti se Slavií přišla řeč i na případ Michael Krmenčík. Slávistický forvard totiž o víkendu na vlastní žádost naskočil za rezervu červenobílých. A to poté, co se dozvěděl, že nenastoupí v lize ani v poháru. A tak si klademe otázku, jestli je Krmenčík kompatibilní se současným systémem sešívaných. Dá se „převychovat“ do filozofie Jindřicha Trpišovského?

Sparta hledá spasitele

Nová epizoda nahlíží i na druhý břeh Vltavy – k letenským. Podle Nosičů vyprchalo starším sparťanům fotbalové kouzlo a těm mladším to ještě pokaždé nefunguje tak, jak by si na Letné představovali. Sparťany navíc tíží dlouhodobý problém se srbskými soupeři a také vlastním trávníkem.

„Není to zrovna optimální mix. Sparta má daleko do pohody. V Srbsku navíc potřebují skórovat. Na druhou stranu lze usoudit, že Partizan není soupeř, který by měl někoho vyloženě strašit,“ soudí Luděk Mádl.

Nosiči se v souvislosti s paběrkující Spartou zamýšlí, jestli se klubové vedení nedopustilo série chyb, když uvolnilo Jana Fortelného a Václava Sejka na teplické hostování. Prosadili by se pod Pavlem Vrbou na Letné? A proč by podle Jaromíra Bosáka největší posilu Sparty představovala okamžitá výměna trávníku?

V nejnovější epizodě také zjistíte, jak se ve Slavii aklimatizoval exbaníkovec Yira Sor. A dozvíte se víc o rozkývaném křesle pod mladoboleslavským koučem Karlem Jarolímem, jemuž klub v lednu rozprodal kostru mužstva.

V zahraniční části podcastu se Nosiči věnují analýze šlágru Premier League mezi Citizens a Spurs, truchlí nad zraněním Patrika Schicka a vyhlíží pokračování ostře sledované Ligy mistrů. A nechybí ani sázkařské okénko s Fortunou, v němž Nosiči tipují odvetné duely pražských „S“ v Evropské konferenční lize.

Celou aktuální epizodu nového fotbalového podcastu si poslechněte v přehrávači v úvodu článku nebo na Podcasty.cz.

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované