Hlavní obsah

Vlevo dole: Vládní strany čeká pekelný rok

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

Co čeká českou politiku v roce 2024? Dozvíte se od Vlevo dole!

Reklama

Článek

Konec roku je tu a s ním čas na tradiční disciplínu podcastu Vlevo dole – předpovědět, co se v politice stane příští rok. A také zúčtovat, jak se povedlo věštění minulý rok.

Poslechněte si politickou předpověď na rok 2024:

Loni Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková ve Vlevo dole předpovídali, kdo se stane prezidentem. Každý přitom vsadil na někoho jiného – a netrefil se samozřejmě ani jeden z nich. „Netrefit tohle je opravdu neuvěřitelné vzhledem k tomu, že favorité byli tři,“ kroutí hlavou Václav Dolejší.

Úspěšní naopak byli, když tipovali, jestli se udrží vláda Petra Fialy. „Já jsem tipovala, že ano, takže mám bod. Na druhou stranu jsem si to myslela, protože jsem očekávala, že bude líp,“ přiznává Lucie Stuchlíková.

A co se stane příští rok, kdy nás čekají evropské volby? Oba podcasteři v nich předpovídají vítězství hnutí ANO, i když třeba těsné, nad koalicí Spolu.

„Podzimní krajské a senátní volby budou ten typ voleb, kde se nakonec za vítěze prohlásí všichni. ANO bude úspěšné v krajích, vládní strany zase v Senátu,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

„Vládní strany každopádně čeká pekelný rok. Volby budou těžké a část stran ještě čeká volební sjezd. Ale snad se aspoň zlepší ekonomická situace,“ dodává Václav Dolejší.

Dostane Pavel Blažek červenou kartu? Bude na sjezdech nějaká zabijačka? A kdo založí novou politickou stranu? Poslechněte si závěrečnou epizodu roku 2023 v přehrávači nahoře.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované