Hlavní obsah

Vlevo dole předpovídá rok 2023: Brno dokončí anexi Prahy

Foto: Tony Danilov, Seznam Zprávy, Shutterstock.com

Jak loni podcasterům vyšla každoroční tipovačka? A co věští na příští rok?

Reklama

Článek

Když mají novináři komentovat události ex post, jsou chytří jak rádio. Ale běda, když mají něco předpovědět. Přesto se o to autoři politického podcastu Vlevo dole každý rok před silvestrem statečně pokoušejí.

„Naše loňské předpovědi kupodivu nebyly tak hrozné jako předchozí rok. Trefili jsme výsledek Pirátů v Praze i to, že si hnutí ANO znovu zvolí Andreje Babiše předsedou,“ chválí se Lucie Stuchlíková, aniž by se znepokojovala tím, že tohle by tipnul kdekdo.

A na jaké složité politické otázky si podcastová dvojice troufne letos? Na nic menšího než na předpověď, kdo se stane prezidentem a kdo ovládne pražský magistrát. Nápověda - Brno dokončí anexi Prahy na všech úrovních.

„Předpovídám, že budoucí první muž obsadí jistou funkci na Hradě, která bude mít na starosti podružné věci, jako kancelář prezidenta, správu Hradu a Lány, aby se budoucí prezidentka mohla v klidu věnovat reprezentaci,“ říká Václav Dolejší s veškerou přesvědčivostí, které je na samém konci roku schopen.

Zůstanou Piráti ve vládě? Kdo vytuneluje SPD? Sejdeme se na zoomu s Danielou Kovářovou? A přežije to všechno Vlevo dole? Poslechněte si poslední epizodu politické talkshow roku 2022!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované