Hlavní obsah

Vlevo dole ví první: Příštím premiérem bude Radek Vondráček

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Jak vyšly loňské politické prognózy autorů podcastu Vlevo dole? A co tipují na příští rok?

Reklama

Článek

Předpovídat, co se bude v politice dít, nikdy nebylo složitější. Loni si například Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková v jednom z prvních dílů podcastu Vlevo dole mysleli, že nejdůležitější událostí roku 2020 budou krajské volby.

Koronavirus byl v té době jen poněkud obskurní zpráva v zahraniční rubrice, aby jen o pár týdnů později bylo všechno úplně jinak. Jenže editor a prázdný plán na období mezi svátky se neptají - takže předsilvestrovský díl Vlevo dole se znovu pokusí o politickou prognózu, tentokrát na rok 2021.

připomeňte si loňské předpovědi vlevo dole

Sociální demokraty a komunisty čeká rozhodování ve stejné otázce - zda se pod pětiprocentní hranici nutnou pro zvolení do Sněmovny propadnou jako partneři Andreje Babiše, nebo samostatně v posledním záchvatu emancipace.

I opoziční strany čeká nelehký rok, kdy se budou snažit udržet pohromadě obě oznámené koalice. A také vybalancovat předvolební kampaň tak, aby se obě navzájem co nejvíce pozurážely, ale zároveň pak spolu ještě mohly spolupracovat.

A nebyl by to Václav Dolejší, aby nepřispěchal s nějakou apokalyptickou spekulací. Podle ní se premiérem stane po volbách nynější předseda Sněmovny Radek Vondráček.

Jak a proč by se taková věc mohla stát? Bude předvolební kampaň krásná, nebo příšerná? A kolik ministrů zdravotnictví (včetně sebe) ještě přežije Roman Prymula? Poslechněte si poslední letošní epizodu podcastu Vlevo dole v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího (@VacDol) a Lucie Stuchlíkové (@StuchlikovLucie), politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.

Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Každou středu na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Kompletní archiv Vlevo dole najdete tady, další podcasty a audia Seznam Zpráv tady. Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Svoje podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@firma.seznam.cz.

O Vlevo dole tweetujte a pište na sociálních sítích pod hashtagem #Vlevodole.

Reklama

Související témata:

Doporučované