Hlavní obsah

Vlevo dole: Babiš, Okamura či Kalousek. Zjišťovali jsme, za koho bude nejlíp

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Mezi nejhlasitější kritiky vlády se přidal i zakladatel a bývalý šéf jedné z vládních stran.

Reklama

Článek

Za Andreje Babiše bude zase líp, za Tomia Okamury bude ještě líp, Miroslav Kalousek je poslední statečný, kdo chce zachránit státní rozpočet. A za koho bude úplně nejlíp? To rozebírá nový díl politického podcastu Vlevo dole.

Vládní pětitisícový příspěvek pro rodiny s dětmi odstartoval nemilosrdný závod v populismu. „Mezi politickými stranami se strhl boj o to, za koho bude nejlíp. A tuhle soutěž vláda vyhrát nemůže. Ať dá lidem cokoli, Babiš s Okamurou slíbí třikrát tolik,“ říká Lucie Stuchlíková.

Aby toho nebylo málo, na vládu se snáší kritika i z jiné strany. Nejhlasitější je bývalý šéf TOP 09 Miroslav Kalousek, který kritizuje příliš velký schodek rozpočtu, snížení daní i plošný příspěvek. Pustil se dokonce do své vlastní strany – TOP 09 je podle něj neviditelná, vzdala se svých témat, a proto taky nemá žádné voliče.

„Kritickým dnem, kdy v Miroslavu Kalouskovi takzvaně bouchly saze, bylo 3. června. Tedy den, kdy vyšly najevo plánované rozpočtové schodky a kdy se dozvěděl, že TOP 09 místo kritiky rozpočtové neodpovědnosti řeší manželství pro všechny,“ připomíná Václav Dolejší.

Při pátrání po tom, za koho bude nejlíp, se autoři rovnou přeptali i na to, jak je to s kandidaturou Andreje Babiše na Hrad. Co stojí za posunutím rozhodnutí až na listopad? To v hnutí ANO nikdo neví. Ale o to víc se o tom mezi straníky spekuluje.

Nemohl by být státní příspěvek na dítě každý den? Vytáhne zase Tomio Okamura vajíčka za korunu padesát? A rozhoduje se Babiš spíš podle peněz, nebo podle rodiny? Čerstvou epizodu politické talkshow Vlevo dole si pusťte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované