Hlavní obsah

Vlevo dole: Fiala ukázal koule. V záloze má ještě ženu, které se bojí všichni

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Jana Černochová má ke zbraním vztah. V podcastu se dozvíte, jak říká těm vlastním.

Reklama

Článek

Válka na Ukrajině stále nekončí. Petr Fiala se překvapivě vydal přímo do Kyjeva a Twitteru z toho spadly kalhotky. Karel Janeček si chtěl zahrát na Zelenského, ale všichni se mu smějí. A Dana Drábová pije kafe, sleduje radiační situaci a odmítá nabídky kandidovat na prezidentku.

O plánu, že český premiér jede vlakem do ukrajinského hlavního města obklíčeného ruskými okupanty, nikdo nic až do středečního rána netušil. Překvapivá zpráva se okamžitě stala senzací, o níž informovala všechna světová média.

Hlavním tématem nejnovější epizody Vlevo dole je ale kromě českých reakcí na válku na Ukrajině především ministryně obrany Jana Černochová. Kde se vzala její láska k armádě, policii a zbraním? A jak moc to má žena těžké, když se mužům montuje do jejich tanků a stíhaček?

Černochová je profesionální politička už od 90. let. Roky zasedá ve Sněmovně a podařilo se jí téměř nemožné – být opakovaně zvolena do čela Prahy 2 i s pověstí, která se za ODS v hlavním městě táhne.

V parlamentu má pověst pečlivé poslankyně, která ale nejde pro ostré slovo daleko. „Říká se o ní, že dost podléhá emocím, ale je to spíš úpornost. Bojí se jí i ve vlastním poslaneckém klubu. Když už si v ODS při nějakém vyjednávání opravdu neví rady, pošlou tam Černochovou,“ glosuje reportér Václav Dolejší.

Horká hlava jí ale připravila i nepříjemné okamžiky – například když vystoupila na demonstraci „Islám v ČR nechceme“ po boku Jany Wolfové nebo Martina Konvičky. „To je moment, který jí v ODS dodnes vyčítají,“ říká redaktorka Lucie Stuchlíková.

Jak jde dohromady oblek Petra Fialy a neprůstřelná vesta? Co má společného Emmanuel Macron a Karel Janeček? K jaké zbrani by chtěla narukovat Lucie Stuchlíková? A kdy a kde můžete zažít Vlevo dole naživo? To se dozvíte v aktuálním vydání politické talkshow Vlevo dole. Pusťte si ji v přehrávači v úvodu.

Foto: Jakub Velička, Seznam Zprávy

První zastávka Vlevo dole všude tour bude příští úterý v Olomouci

Politický podcast Vlevo dole vyráží na tour. Přijďte na pivo s Lucii Stuchlíkovou a Václavem Dolejším. První zastávka Vlevo Dole Všude Tour bude v úterý 22. března od 19:00 v olomouckém divadle Na cucky. Vstup je zdarma, kdo dřív přijde, ten víc sedí. Přidejte si událost do svého kalendáře na Facebooku.

Další zastávka bude o týden později v pražském klubu Rock Café. Od 19:00 ve středu 30. března.

Těšíme se na vás.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované