Hlavní obsah

Vlevo dole: Krysy, nebo oběti? Co stojí za exodem marketérů z ANO

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Co si počne guru Mára bez Andreje Babiše? A Andrej Babiš bez Máry? Dozvíte se v podcastu.

Reklama

Článek

Marek Prchal, Tünde Bartha, Vladimír Vořechovský. Od Andreje Babiše po prezidentské porážce odcházejí blízcí spolupracovníci, kteří s ním byli od založení hnutí ANO. Co se to v PR týmu největšího opozičního hnutí vlastně děje? Téma pro Reaktor politického podcastu Vlevo dole.

„Člověka nad tím napadnou dvě varianty. Buď krysy opouštějí loď - mají toho po těch letech dost a cítí, že už to jde ke dnu. Nebo naopak hnutí hledá obětní beránky volebního neúspěchu. A popravdě, podle mě to klidně může být kombinace obojího,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Oficiální důvod - že už pro ně hnutí ANO nemá práci - je minimálně podivný. Když rozpouštíte volební tým, určitě se jako první nezbavujete dlouholetých blízkých kolegů. A koneckonců předseda hnutí už naznačil, kdo může za jeho neúspěch - marketéři, kterým se kampaň nepovedla.

„Popravdě mě překvapilo, že to takhle hodí na ně. Myslel bych, že jako na viníky ukáže na Ivo Vondráka a Tomáše Macuru. Ale znovu se potvrdilo, že Babiš netrpí přehnaným sentimentem k lidem,“ říká Václav Dolejší.

Může rozchod se spolupracovníky znamenat, že se Babiš příští týden chystá odejít z politiky? „Tipnu si, že spíš ne a že v politice zůstane. A jak naloží se svým mandátem poslance, podle mě sám ještě neví,“ dodává Lucie Stuchlíková.

Proč se Babišův tým před volbami rozhádal? Kdo včas odešel a kdo naopak pozdě přišel? A najde Babiš nového Prchala? Čerstvý Reaktor si pusťte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované