Hlavní obsah

Vlevo dole: Rajchl může dotáhnout, na co jiní nestačili

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Od fotbalu přes hazard až na pódia demonstrací. Vlevo dole mapuje příběh Jindřicha Rajchla.

Reklama

Článek

Sobotní protivládní demonstrace měla jedinou hlavní hvězdu – šéfa loni založené strany PRO Jindřicha Rajchla. Ten se netají ambicemi sjednotit lidi nespokojené s vládou a dostat se do Sněmovny. Pokud prý vláda nevyslyší jeho požadavky, chystá blokádu státních budov.

Rajchl „nahradil“ pořadatele loňských demonstrací Ladislava Vrabela – jednu z tváří proticovidových protestů, toho času v insolvenci. Kde se vlastně Jindřich Rajchl vzal? A má větší šance politicky uspět než kdysi Lubomír Volný či Martin Konvička? Téma pro nejnovější epizodu podcastu Vlevo dole.

„Přišlo mi, že Vrabel není tak šikovný, ale že je v těch názorech autentický. U Jindřicha Rajchla mi – podobně jako u Tomia Okamury – přijde, že v tom spíš vidí příležitost,“ myslí si Václav Dolejší.

Koneckonců už z Rajchlovy profesní historie je jasné, že kde se vyskytne příležitost, tam ji využije. Kariéru dělal v českém fotbale, v hazardu, v advokacii i byznysu. Štěstí zkoušel v Trikoloře, pak dal ale přednost tomu, být pánem vlastní strany.

„Ve srovnání se svými předchůdci má šance v politice uspět nepochybně větší. Ale volby jsou ještě daleko a tahle voličská skupina je velmi nepředvídatelná,“ říká Lucie Stuchlíková.

V čem je síla Jindřicha Rajchla? Má se Tomio Okamura začít bát? A kde se blýskne jako mučedník Miroslav Ševčík? Čerstvou epizodu politické talkshow si poslechněte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované