Hlavní obsah

Vlevo dole v Budějovicích: pivo, jádro, prezident

Foto: Lucie Stuchlíková, Seznam Zprávy

K Budějicům cesta…, ale že na ní zabloudí i místní rodák Václav Dolejší, to byste nečekali.

Reklama

Článek

Političtí reportéři Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková pravidelně vyjíždějí se svým podcastem Vlevo dole na živá vystoupení a setkání s posluchačstvem. Na konci října zavítali do Českých Budějovic. Poslechněte si, jak to v tamním Biografu Kotva vypadalo.

Řeč byla o prezidentství Petra Pavla, který stále ještě nemá dokončený rychlokurz na hlavu státu, či o dvou letech Fialovy vlády, jejíž voliči jsou zklamaní. „Fiala možná spoléhá na to, že než budou příští volby, veřejnost zapomene na to, že někdy byl nějaký konsolidační balíček,“ komentuje Dolejší.

Poslechněte si záznam vystoupení Vlevo dole:

Nejvíc se ale mluvilo o nejasných plánech opozičního lídra Andreje Babiše. „Pořád se nám nedaří zjistit, jak to bude s Babišem. Odejde ze Sněmovny a bude se věnovat kampani, nebo tam zůstane se svými šestihodinovými projevy?“ přemýšlí Stuchlíková.

A kousek od Temelína prostě nešlo vynechat jadernou energetiku (ale přiznejme si, že tu by Václav nevynechal ani na severním pólu) nebo citlivý spor, jestli je místní sladké pivo lepší než to hořké z Plzně.

Kam zašil Václav narozeninový dozimetr? Co kouslo Radka Vondráčka – a kam? Kdo z politiků dokáže svým projevem zavařit umělou inteligenci? A přijeli byste za Vlevo dole do Krušovic? Záznam z Českých Budějovic si poslechněte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované