Hlavní obsah

Aukce podpoří rozšíření prostor Denního stacionáře Zahrada ve Vsetíně

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Diakonie Vsetín rozšíří prostory Denního stacionáře Zahrada pro seniory, kteří trpí poruchami paměti. Podpoří to výtěžek dobročinné aukce s hercem a stand-up komikem Tomášem Měcháčkem, která se uskuteční v pátek 5. listopadu.

Článek

Aukce na vsetínském zámku nabídne 40 dražebních položek s užitnými i uměleckými předměty. „Během posledních tří let se natolik zvýšil počet zájemců o pobyt v Denním stacionáři Zahrada, že se aktuálně pohybujeme na horní hranici kapacity našich prostor. Rozšíření je nezbytností, abychom mohli nabídnou prostory odpovídající kvality pro všechny klienty stacionáře,“ uvedl ředitel Diakonie Vsetín Dan Žárský.

„Dobročinnou aukci vnímám jako setkání lidí dobré vůle, kteří chtějí podpořit sociální práci na Valašsku. A my se na oplátku snažíme připravit akci, kde se dražitelé pobaví, zažijí jedinečnou atmosféru a radost z dobře vynaložených peněz,“ uvedl Žárský.

Aukce nabídne originální předměty, které darovali umělci, regionální tvůrci i klienti služeb Diakonie Vsetín. Dražitelé mohou získat dárky pro své blízké nebo si je pořídit jako investici. „Mezi takové předměty patří například unikátní kolekce dvou sklenic na whisky Cubism z uranového skla od jednoho z nejznámějších českých designérů Ronyho Plesla, šachová figurka pěšce z litého bronzu od akademického sochaře Otmara Olivy nebo obraz Krajina od akademického malíře Miroslava Adámka,“ uvedla Jana Najtová z Diakonie Vsetín.

Regionální umělci darovali do aukce například patchworkovou deku, cínovaný šperk. Aukce nabídne i obraz Strašidýlko od nedávno zesnulého Františka Segrada.

„Díla našich klientů jsou nápaditá. Obyvatelé Domova Vyhlídka dodali do aukce tašky, které propojují generace, protože vznikly spoluprací tří generací v době lockdownu. Zapamatováček - sešit s originálním obalem - vyrobili senioři navštěvující Denní stacionář Zahrada. Sami mají potíže s pamětí a tímto chtějí pomoci ostatním, aby nezapomínali na věci, které jsou pro ně důležité,“ uvedla Najtová.

Diakonie Vsetín zajišťuje služby pro seniory, kteří ztratili svou soběstačnost a jsou odkázáni na pomoc druhých. Nabízí také pomoc dospívajícím či rodinám s dětmi, kteří jsou dlouhodobě v nepříznivé sociální situaci. Od roku 2016 poskytuje službu domácího hospice. Diakonie Vsetín zaměstnává 130 stálých zaměstnanců, poskytuje podporu přibližně 520 uživatelům ročně.

Reklama

Související témata:

Doporučované