Hlavní obsah

Autobus s dětmi narazil u Verony do mostního pilíře. Nehodu nepřežilo 16 lidí

Autobus s dětmi narazil u Verony do mostního pilíře. Nehodu nepřežilo 16 lidí.Video: Jaroslav Brousil

 

Reklama

Nehoda autobusu, který převážel maďarské školáky, se stala v noci z pátku na sobotu.

Článek

Na palubě autobusu bylo 55 osob, šestnáct z nich nehodu nepřežilo, ostatní byli převezeni do několika nemocnic ve Veroně. V kritickém stavu je podle italského deníku Gazzetta di Mantova deset chlapců ve věku mezi deseti a osmnácti lety. Deník také uvádí, že zatím nebyli nalezeni všichni pasažéři, počet obětí se tak může ještě zvýšit. Identifikace těl může trvat i několik dalších hodin.

"Třinácti chlapcům se zázračně povedlo vylézt z oken, a uniknout tak plamenům,"  uvedl Jerome Lacquaniti, ředitel dopravní policie ve Veroně italskému deníku.

Autobus se vracel z lyžařského zájezdu ve Francii. Cílem cesty měla být Budapešť. Neštěstí se stalo u italské Verony na dálničním výjezdu do Benátek. Autobus zavadil o postranní sloup mostu a začal hořet. Dopravní policie nyní zkoumá video z dálniční kamery,  podle prvních zpráv se zdá, že autobus dostal smyk. Řidič kamionu, který jel za autobusem uvedl deníku Gazzetta di Mantova , že zaznamenal závadu na kole autobusu. Řidiče se na ní snažil upozornit, ten si však ničeho nevšiml.

Dálnice A4 je v oblasti výjezdu na Benátky stále uzavřena, dochází na ní k zabezpečení poškozeného mostního pilíře.

Reklama

Související témata:

Doporučované