Hlavní obsah

Autobus se zřítil ze srázu, zemřelo téměř 50 lidí

Autobus se zřítil ze srázu, zemřelo téměř 50 lidíVideo: AP

 

Reklama

Nejméně 48 lidí zemřelo při úterní nehodě autobusu. Ten sjel ze stometrového srázu severně od peruánské metropole Lima. Příčinou tragédie byla srážka s protijedoucím kamionem, kterému patrně selhalo kolo. Nehodu přežilo pouze šest osob, po třech lidech se dosud pátrá. Těla mrtvých už byla vyproštěna. Zranění jsou v nemocnici.

Článek

K havárii došlo na pobřežní silnici poblíž města Pasamayo necelých 80 kilometrů od Limy v místě nazývaném Ďáblova zatáčka. Ve zúženém úseku panamerické silnice vedoucím po okraji útesu sjel po střetu autobus s 57 lidmi ze silnice a skončil rozdrcený na kamenitém pobřeži. V autobusu byli lidé, kteří byli oslavovat příchod nového roku s rodinami mimo Limu.

Podle policie bylo vyproštěno 48 mrtvých těl a po třech osobách se dosud pátrá. Šest zraněných převezli záchranáři do nejbližších nemocnic.

Ministr dopravy Bruno Giuffra médiím sdělil, že podle předběžného vyšetřování jel kamion i autobus v obtížném úseku příliš velkou rychlostí. Ta bývá spolu s mnohdy špatným stavem peruánských silnic častou příčinou smrtelných nehod v této třicetimilionové zemi, kde podle statistik zahynulo na silnicích v roce 2016 přes 2600 lidí. Patrně nejtragičtější zaznamenanou nehodou posledních let byl pád autobusu s 51 indiány do řeky v jihovýchodním Peru v roce 2013, při němž zahynuli všichni pasažéři i řidič.

Reklama

Související témata:

Doporučované