Hlavní obsah

Autokino Ledárny se zaměří na klasické filmy hollywoodské éry

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Legendární hollywoodský snímek Rebel bez příčiny zahájí 29. dubna oficiální promítání v novém autokině v bývalých ledárnách v Braníku. Dramaturgii kina a technické zázemí zajišťuje tým distribuční společnosti Artcam Films.

Článek

Kapacita kina je až 75 vozů, v případě uvolnění anticovidových restrikcí plánují pořadatelé rozšířit autokino i o sekci pro sedící diváky. Promítat se bude vždy ve čtvrtek a v pátek. Novináře o tom dnes za organizátory informovala Hedvika Petrželková.

„Vedle filmových novinek, kterých teď pochopitelně moc není, a osvědčených filmů z posledních let bude program zaměřený především na klasické filmy zlaté hollywoodské éry, takže lidé uvidí Casablanku, Bonnie a Clyde a další snímky, které přivolávají ducha starých amerických autokin,“ řekl ČTK ředitel distribuční společnosti Artcam Films Vít Schmarc. Na starší filmy se bude autokino podle Schmarce zaměřovat, dokud distributoři nebudou mít možnost uvádět filmové novinky.

Ideou provozovatelů nového autokina je vytvořit prostor pro všechny, kterým v současné době chybí kino i restaurace. Kromě kulturní náplně proto nabídnou i kulinářské zážitky. „Vymysleli jsme si kalamárový pop-up (propojení kulturního a kulinářského zážitku), protože kalamáry se nehodí k servírování do krabičky. Pak jsme si řekli, že by bylo skvělé spojit to s kinem, kam můžou lidi přijet na film a k tomu si koupit jídlo,“ sdělil provozovatel autokina Ledárny a majitel restaurace Rest Michal Kozlíček.

Zkušební projekce v Braníku již začala. Minulý týden mohli diváci vidět dánský film Chlast, který letos získal Oscara jako nejlepší cizojazyčný film, a francouzské romantické drama Portrét dívky v plamenech. Program kina a menu kinorestaurace se nachází na webu autokina.

Autokina nahrazovala kinosály, které musely od 10. března loňského roku poprvé kvůli covidu-19 přerušit provoz. Autokina, která premiéry neuvádějí, začala vznikat v Praze i dalších městech. V metropoli v současné době promítá Autokino Strahov s kapacitou pro 120 automobilů. Kromě filmových projekcí se zde během loňského léta uskutečnily různé kulturní akce.

Reklama

Doporučované