Hlavní obsah

Milion dolarů. Soud stanovil kauci pro světoznámého hudebníka. Je ve vazbě kvůli zneužívání dívek

Hudebník R. Kelly míří v noci na úřadovnu chicagské policie.Video: Martin Zíta, AP

 

Reklama

Kauci jeden milionu dolarů stanovil soudce v případu amerického zpěváka R. Kellyho, který je od pátečního večera ve vazbě a čelí obvinění ze sexuálního zneužívání čtyř dívek. Informovaly o tom zahraniční agentury.

Článek

Amerika řeší další skandál sexuálního násilí, z něhož je obviněna populární osobnost. Dvaapadesátiletý hudebník a zpěvák R. Kelly je několikanásobný držitel ceny Grammy a proslavil se i jako tvůrce písně k mistrovství světa ve fotbale v roce 2010.

Americké úřady v pátek oznámily, že Kelly byl obviněn z deseti případů sexuálního zneužití většinou nezletilých dívek, podle agentury AP se jedno z obvinění týká videa, které zachytilo, jak má Kelly se 14letou dívkou sex. Podle prokuratury bylo třem zneužitým dívkám mezi 13 a 17 lety. Podle spisu obvinění se jednotlivé případy datují od roku 1998 do roku 2010.

Za každý z bodů obžaloby mu podle agentury Reuters hrozí až sedmiletý trest.

Agentura AP cituje Kellyho právníka Steva Greenberga, který říká, že je „šokován“. Jeho klient veškerá obvinění odmítá.

Kellyho již v minulosti z nepřípustného chování vinila řada žen a některé hudební společnosti – například vydavatelství Sony Music nebo streamovací služba Spotify – s ním proto přerušily spolupráci. Za každý z bodů obžaloby mu podle agentury Reuters hrozí až sedmiletý trest. Podle serveru BBC mu byl odebrán pas a zakázán kontakt s kýmkoliv, kdo je mladší 18 let.

Dvaapadesátiletý držitel ocenění Grammy se prosadil jako zpěvák, skladatel i producent. Jeho největšími hity jsou písně Bump n' Grind, I Believe I Can Fly a duet I'm Your Angel s Céline Dion. Jeho píseň Sign of Victory se stala oficiální hymnou fotbalového mistrovství světa pořádaného v roce 2010 v Jihoafrické republice.

Reklama

Související témata:

Doporučované