Hlavní obsah

Autoservisy můžou nadále fungovat, ale zákazníci nesmějí dovnitř

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Zákazníci sice nesmějí do servisu, ale do autokina by zajet mohli, aniž by porušili nařízení.

Reklama

Veškerou komunikaci je nutné uskutečnit mimo provozovnu, včetně předání vozidla. S odkazem na informace od Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) to dnes uvedl Svaz dovozců automobilů.

Článek

Servisní služby oprav vozidel již nejsou přímo uvedeny ve výjimkách z opatření, kdy služby přímo v provozovnách jsou zakázány. MPO však potvrdilo, že autoservis může od 1. března fungovat s tím, že klienti nesmějí mít přístup do provozovny. Kontakt se zákazníkem může probíhat ve venkovních prostorách, a to včetně venkovních prostor autoservisu, za dodržení všech obecných hygienických pravidel, kde se případně podepíší zakázkové listy a další náležitosti.

Vláda podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) asi na půlku zredukovala výjimky pro maloobchod a služby. Otevřené zůstanou i od 1. března potraviny, lékárny, drogerie, optiky nebo květinářství. Ze služeb budou moci fungovat čerpací stanice, výdejny zboží z e-shopů, taxislužby, pohřební služby, myčky aut bez obsluhy nebo servisy telefonů a počítačů. Vláda nechala výjimku také trafikám, prodejnám krmiv, zahrádkářských a domácích potřeb.

Ve výjimkách už nejsou kromě autoservisů a prodejen náhradních dílů například také prádelny a čistírny, prodejny textilního materiálu a textilní galanterie, prodejny malých domácích zvířat, provozovny pro sjednání provádění staveb a jejich odstraňování, provozovny realitního zprostředkování a činnosti účetních poradců, provozovny oprav a údržby a instalací strojů a zařízení pro domácnost, zámečnictví, papírnictví či prodejny se zbraněmi a střelivem. Zavřít budou opět muset i prodejny dětského oblečení a obuvi.

Reklama

Související témata:

Doporučované