Hlavní obsah

Barbra Streisand se omluvila za komentáře o Michaelu Jacksonovi a jeho obětech

Barbra Streisand se omluvila za komentáře o sexuálním zneužívání Michaelem Jacksonem.Video: David Krkoška, AP, Youtube.com

 

Reklama

Šestasedmdesátiletá zpěvačka vyvolala velkou vlnu pobouření svými poznámkami k výpovědím mužů, kteří obvinili Michaela Jacksona ze sexuálního zneužívání. Barbra Streisand pak prohlásila, že měla volit slova opatrněji.

Článek

Streisand čelila kritice kvůli komentáři k dokumentárnímu filmu Leaving Neverland, ve kterém Wade Robson a James Safechuck odhalili, že je v dětství sexuálně zneužíval zpěvák Michael Jackson.

V rozhovoru pro britský list The Times uvedla, že mužům naprosto věří, že byli zneužiti Jacksonem, doplnila však, že je to ale „nezabilo“ a byli „nadšeni“ z možnosti trávit se zpěvákem čas. Zpěvačka rovněž šokovala výrokem, že Jacksonovy „sexuální potřeby byly jeho sexuální potřeby“.

Streisand také řekla, že má ohledně této kauzy „smíšené pocity“. „Cítím se špatně za děti. Cítím se špatně za něj. Viním (z toho) rodiče, kteří dovolili, aby s ním jejich děti spaly,“ řekla.

Po vlně kritiky se Streisand za své výroky omluvila. Na svém Twitteru napsala, že svá slova nevolila příliš opatrně a nechtěla prý zlehčovat trauma obou chlapců. Napsala také, že je obdivuje za to, že řekli pravdu.

Dokument Leaving Neverland, který ve Spojených státech odvysílala televize HBO, dává slovo dvěma mužům, kteří ve věku sedmi a osmi let trávili s Jacksonem čas na jeho kalifornském ranči Neverland.

Oba popisují, jak jim dával drahé dary za to, že je mohl sexuálně zneužívat. Jeden z nich například vypráví, jak mu Jackson dával pít alkohol, pouštěl porno a masturboval před ním. Oba proto prý v dospělosti trpěli depresemi a úzkostmi. Měli prý proto také problémy se vztahy.

Reklama

Doporučované