Hlavní obsah

Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner v Tokiu končí

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Plážový volejbalista Ondřej Perušič během zápasu na olympiádě v Tokiu.

Reklama

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem prohráli ve druhém zápasu na olympiádě v Tokiu s Rusy a končí.

Článek

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner v sobotu nastoupili podruhé na olympiádě proti favorizovaným Rusům. Bohužel na ně nestačili a prohráli s ruskými mistry světa Olegem Stojanovským a Vjačeslavem Krasilnikovem po setech 21:19, 13:21, 8:15.

Olympiáda v Tokiu tak pro tuto dvojici končí. Oba museli před nástupem do turnaje řešit nepříjemnou situaci, kdy Ondřeji Perušičovi vyšel po příletu pozitivní test na covid-19 a strávil deset dní v izolaci na hotelu a mohl minimálně trénovat. Poté, co byl Perušič propuštěný z izolace, se vrátil se svým parťákem do turnaje a v prvním zápase v Tokiu porazili Mexičany.

„Hrálo se mi překvapivě dobře. Určitě pomohlo, že jsem se alespoň v izolaci snažil v rámci možností mít kontakt s balonem, byť byl samozřejmě dost omezený. Určitě nám strašně moc pomohlo, že zašlo sluníčko a že teplotní podmínky byly snesitelné,“ řekl po prvním zápase ve čtvrtek s Mexičany Perušič.

Beachvolejbalista Perušič byl druhým Čechem, kterému na olympiádě v Tokiu po příletu speciálem vyšel pozitivní test. Od té doby byl v izolaci. Nakonec ji opustil i přesto, že měl kontrolní PCR test stále pozitivní. Kvůli nízkým hodnotám a uplynutí 10 dnů ho Japonci pustili.

Reklama

Doporučované