Hlavní obsah

V izolaci jsem zhubl 3 kila, řekl po vítězné premiéře v Tokiu Perušič

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Plážový volejbalista Ondřej Perušič v prvním zápase na OH v Tokiu po dlouhých deseti dnech izolace.

Reklama

Beachvolejbalista Ondřej Perušič má na olympiádě v Tokiu za sebou první vítězný zápas poté, co úvod her strávil po pozitivním testu na covid v izolaci. Se spoluhráčem Davidem Schweinerem má stále šanci postoupit do dalších bojů.

Článek

Na prázdném stadionu bez fanoušků se poprvé na olympiádě představil ve čtvrtek plážový volejbalista Ondřej Perušič se svým parťákem Davidem Schweinerem. Perušič byl tak po dlouhé době bez roušky nebo respirátoru. Ještě tento týden byl přitom v izolaci kvůli tomu, že měl po příletu do Tokia pozitivní test na covid-19. Izolaci opustil po deseti dnech i přesto, že měl pozitivní test, ale s malým množstvím viru.

Perušič po prvním zápase v Tokiu Seznam Zprávám řekl, že se mu hrálo dobře. I kvůli tomu, že nebylo takové vedro.

„Hrálo se mi překvapivě dobře. Určitě pomohlo, že jsem se alespoň v izolaci snažil v rámci možností mít kontakt s balonem, byť byl samozřejmě dost omezený. Určitě nám strašně moc pomohlo, že zašlo sluníčko a že teplotní podmínky byly snesitelné,“ řekl po zápase na olympiádě v Tokiu Ondřej Perušič.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ondřej Perušič během prvního zápasu na olympiádě v Tokiu.

Perušič bydlí v novém hotelu, v izolaci zhubl

Ondřej Perušič dal sbohem pokoji na izolaci a přestěhoval se do nového hotelu. Vrací se také do běžného způsobu testování. Na rozdíl od ostatních českých sportovců není v olympijské vesnici a využívá individuální dopravu. Během dnů, kdy byl odříznutý od zbytku světa, shodil tři kilogramy.

„Včera jsem absolvoval poslední PCR test. Ode dneška už jedu v testovacím režimu jako všichni ostatní. To znamená denně odevzdávám vzorek slin pro antigenní testování. Režim je jiný v tom, že jsme všichni vedení jako blízké kontakty. Jsem na hotelu mimo vesnici. Nesmíme být ani na stejném hotelu, je to těžší na domlouvání a organizování tréninku. Na tréninky musíme používat individuální dopravu,“ popisuje Perušič pravidla, která musí po opuštění izolace dodržovat.

Perušičovu izolaci pocítil logicky také jeho parťák David Schweiner. Po zápase přiznal, že měl samozřejmě lepší podmínky než jeho spoluhráč. „Já bych řekl, že to odloučení nebylo tak špatné, protože jsem na rozdíl od Ondry mohl trénovat. Bylo znát manko kontaktu s balonem a nedostatek tréninku s Ondřejem. Doufám, že to doženeme zítra,“ řekl Schweiner.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ondřej Perušič se svým parťákem Davidem Schweinerem v Tokiu.

Beachvolejbalista Perušič byl druhým Čechem, kterému na olympiádě v Tokiu po příletu speciálem vyšel pozitivní test. Od té doby byl v izolaci. Nakonec ji opustil i přesto, že měl kontrolní PCR test pozitivní. Kvůli nízkým hodnotám a uplynutí 10 dnů ho Japonci pustili.

Reklama

Doporučované