Hlavní obsah

Během mistrovství nespěte s cizinci, hlavně těmi jiných ras, varuje ruské ženy politička

Nesouložte s cizinci, radí Ruskám politička.Video: Zuzana Lachnitová, AP, Reuters

 

Reklama

Předsedkyně ruského státního výboru pro rodinu, ženy a děti Tamara Pletněvová vyzvala ruské ženy, aby během mistrovství světa nespaly s cizinci.

Článek

Politička ruské ženy obzvlášť varuje před intimním stykem s cizinci jiných ras. Podle Pletněvové takové vztahy končí narozením dítěte do neúplné rodiny.

„Tyto dětí poté trpí. Vzpomeňte na olympijské hry z roku 1980, po kterých bylo v Moskvě mnoho svobodných matek,” řekla Pletněvová v rozhovoru pro moskevskou rádiovou stanici a vyzvala ruské občany, aby tvořili pouze ruské rodiny.

Ruskou političku k podobným výrokům možná dohnal i nedávný manuál argentinského fotbalového svazu, který byl zaměřený na ruské ženy a za až příliš sexistické pojetí schytal argentinský svaz kritiku všech světových médií.

Pletněvová ale neupozornila například na používání kondomů, všímají si některá zahraniční média. Rusko přitom zažívá největší epidemii HIV v Evropě a počty nakažených stále stoupají. Více než polovina nových pacientů se nakazí při heterosexuálním styku, což naznačuje přesun od tradičních rizikových skupin.

Fotbalové mistrovství v Rusku se odehraje v jedenácti ruských městech a vyvrcholí finálovým zápasem 15. července. Podle předpokladů by mělo přijet přes milion fanoušků mistrovství světa. Prodáno bylo přes dva miliony lístků.

Reklama

Doporučované