Hlavní obsah

Beseda u bigbítu letos nebude, rozhodli po váhání pořadatelé

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Festival Beseda u bigbítu se letos vinou šíření koronaviru a souvisejících opatření neuskuteční. Pořadatelé po dlouhém váhání přesunuli 28. ročník na 6. a 7. srpna 2021, termín oznámili na webu a sociálních sítích.

Článek

Za současných epidemiologických omezení a s limitovanou kapacitou 1000 lidí prý festival udělat nelze, znamenalo by to ztrátu v řádu statisíců korun.

„Klíčové výdaje na produkci tvoří fixní náklady, úspora spojená s omezením programu na české a slovenské umělce situaci neřeší,“ uvedl na festivalovém webu jeho ředitel Pavel Uretšlégr. Jako další důležitý faktor zmínil obavy lidí z regionu, někteří si za současných okolností neumí konání festivalu v topolovém hájku u Tasova představit. Pořadatelé se snaží s komunitou v podhůří Bílých Karpat vycházet co nejlépe.

Do poslední chvíle prý organizátoři hledali cestu, jak Besedu u bigbítu alespoň v omezeném formátu uspořádat. Jménem středních a menších festivalů iniciovali výzvu ministrům kultury a zdravotnictví, žádali je o stanovisko a jasná pravidla. Nakonec se rozhodli pro letošek festival zrušit.

Ke hvězdám ročníku měla patřit například britská kapela Snapped Ankles. Zakoupené lístky zůstávají v platnosti do příštího roku. „Moc nám pomůže, pokud si vstupenky ponecháte. I když se letos Beseda neuskuteční, už nyní vznikla celá řada nákladů. Samozřejmě ale máte možnost vstupenky vrátit,“ uvedl na webu Uretšlégr.

Předprodej na příští rok pokračuje. Zůstává cena 899 korun. Potvrzené jsou aktuálně zhruba dvě třetiny hudebního programu. Cílem je přesunout na příští rok všechny dohodnuté umělce a k nim doplnit asi 20 dalších jmen.

Reklama

Doporučované