Hlavní obsah

Vládní bilancování: Sobotka si s Mládkem notovali, chtějí vytvořit dobře placená místa

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Není důvod dávat černouhelné společnosti OKD další státní podporu, míní premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Po bilanční schůzce se stranickým kolegou a ministrem průmyslu Janem Mládkem také nešetřil optimismem o výkonu resortu.

Článek

Ministerstvo průmyslu má výsledky, zhodnotil premiér výkony resortu. Janu Mládkovi přitom ještě před měsícem hrozil odchod z vlády po prohraných senátních volbách na Tachovsku.

Po úterní bilanční schůzce se ale oba politici shodovali, že ministerstvo pracuje pod Mládkovým vedením dobře. Prioritami ve zbytku volebního období by podle Sobotky mělo být posílení ochrany spotřebitelů.

Premiér řekl, že je důležité, aby lidé cítili, že stát stojí na jejich straně. „My jsme v řadě věcí zlepšili legislativu v oblasti ochrany spotřebitelů, ale potřebujeme aby Česká obchodní inspekce jednala aktivněji a byla modernizována,“ uvedl Sobotka.

Dobře placená místa

Hospodářská politika ministerstva průmyslu podle Sobotky přispěla k pozitivnímu hospodářskému růstu a poklesu nezaměstnanosti.

Nový systém investičních pobídek by podle Sobotky měl být postaven na podpoře vývoje, inovací a modernizace ČR.

„Budeme podporovat výroby s vysokou přidanou hodnotou. Vzhledem k tomu, že máme vysokou zaměstnanost, už nejde jen o to za každou cenu vytvářet pracovní místa bez ohledu na to, jaká pracovní místa to jsou, jestli jsou dobře nebo špatně placená. Musíme investiční pobídky zaměřit na dobře placená místa,“ prohlásil Sobotka.

Mládek před měsícem nabízel Sobotkovi rezignaci v souvislosti se svým neúspěchem v senátních volbách na Táborsku, premiér se však rozhodl ponechat ho ve funkci. Dříve mu vyčítal i špatnou komunikaci.

„Jsem rád, že moje slova padla na úrodnou půdu, že se komunikace ze strany ministerstva zlepšila,“ uvedl. Důležitější jsou ale reálné výsledky resortu, dodal.

Reklama

Doporučované