Hlavní obsah

Skrývání sexuální orientace snižuje váš výkon v práci

Dobrý byznys: Firmy mohou podporou odlišností svých zaměstnanců jen získat, říká šéfka lidských zdrojů IBM.

 

Reklama

Rozhovor s viceprezidentkou pro lidské zdroje globálního gigantu IBM Lindsay Rae McIntyreovou.

Článek

Den placeného volna pro muže, který vstupuje do registrovaného partnerství s jiným mužem. To je příklad toho, když firmy usilují o zrovnoprávnění zaměstnanců z tak zvané LGBT komunity. Když se totiž zaměstnanec žení či zaměstnankyně vdává, má na takové volno ze zákona nárok.

Trend, který v globálním byznysu podporuje řada nadnárodních korporací, se čím dál silněji projevuje i v Česku. Podle nového průzkumu Byznysu pro společnost nabízí stejné benefity hetero i homosexuálním zaměstnancům 36 procent firem. V roce 2015 to bylo přitom jen deset procent.

„Je důležité, aby zaměstnanci mohli být i na pracovišti, nebo právě na pracovišti, tím, kým doopravdy jsou a cítili se přijímáni. Když něco skrýváte, nemůžete rozvinout plně svůj talent, své schopnosti,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy Lindsay Rae McIntyreová, viceprezidentka pro lidské zdroje nadnárodního gigantu IBM.

Jak se vyvíjí podpora LGBT komunity u nás i ve světě? A není už ohroženým „druhem“ spíše bílý, hetero, single muž? Podívejte se v novém pořadu Dobrý byznys nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované