Hlavní obsah

Bitva o stamiliony z kasy ČSSD. Dědicům sporu nevyšel tah se soudkyní

Soud bude znovu řešit, zda a na jakou odměnu mají dědicové po advokátovi Zdeňku Altnerovi nárok.

Reklama

Stejná soudkyně z Obvodního soudu pro Prahu 1 bude řešit spor mezi ČSSD a dědici po advokátu Zdeňku Altnerovi.

Článek

Dědicům po advokátu Zdeňku Altnerovi se nepodařilo ze stamilionového sporu s ČSSD vyšachovat soudkyni Dagmar Stamidisovou z Obvodního soudu pro Prahu 1.

Právě proti ní podal obhájce Václav Veselý, který zastupuje Altnerovy děti – Patrika a Veroniku Altnerovy, námitku, protože podle něho je v tomto případě podjatá.

Jenže pražský městský soud tento týden návrh zamítl, jak zjistily Seznam Zprávy z justiční databáze.

Mluvčí městského soudu Markéta Puci uvedla, že to zatím potvrdit nemůže, jelikož rozhodnutí nebylo doručeno všem účastníkům řízení.

Stamidisová tak bude dál řešit, zda a kolik má sociální demokracie vyplatit za služby svého někdejšího právníka Zdeňka Altnera.

V březnu 2016 Městský soud v Praze přiznal Zdeňku Altnerovi 338 milionů korun. Šlo o odměnu za zastupování sociální demokracie ve sporu o vlastnictví pražského Lidového domu.

Jenže loni případ zvrátil Nejvyšší soud a řekl, že se Obvodní soud pro Prahu 1 musí případem zabývat znovu. Nejvyšší soud mimo jiné ve svém rozhodnutí uvedl, že není ani jasné, jaké konkrétní právní služby Altner pro stranu udělal, a zpochybnil také nárok na smluvní pokutu.

Reklama

Doporučované