Hlavní obsah

Bouřka ve Francii podemlela koleje, vykolejený vlak zranil sedm lidí

Ve Francii vykolejil na podemleté trati vlak.Video: Jan Marek, Reuters

 

Reklama

Příchozí deště a bouřky mají ve střední Evropě své první dopady a oběti. Ve Francii vykolejil vlak. V ranním spoji utrpělo zranění sedm lidí. V Německu a Rakousku zemřeli v souvislosti se špatným počasím dva lidé.

Článek

Vlak příměstské linky RER vykolejil v úterý na podemleté trati nedaleko Paříže mezi zastávkami Saint-Rémy-lés-Chevreuse a Courcelles-sur-Yvette. Záchranáři do nemocnice odvezli sedm zraněných.

Francouzská média uvedla, že trať podemlely přívaly vody. Také podle nich šlo o jeden z prvních ranních vlaků, tudíž se při nižším počtu pasažérů nehoda obešla bez vyššího počtu vážnějších zranění nebo obětí.

Očitý svědek pořídil z místa nehody záběry a fotografie, které ukazují částečně vyplavené kolejové lože. Tam, kde se původně nacházely, nyní zůstal „bazén vody”, napsala agentura Reuters.

Severní část Francie zasáhly v posledních dvou dnech silné bouřky provázené intenzivními dešti. Podle agentury Reuters až 18 regionů dosáhlo druhé nejvyšší varovné úrovně povodňové bdělosti.

V jižním Německu stály bouřky s bleskovými povodněmi život dvaapadesátiletého muže. V Garmisch-Partenkirchenu ho strhla rozvodněná řeka Partnach. Záchranáři pátrali po nezvěstném několik hodin, nakonec ho našli mrtvého.

Nejhůře bylo zasaženo Bavorsko, ve kterém voda zaplavovala sklepy, smetávala auta a vyvracela stromy. V Dolním Bavorsku bylo uzavřeno mnoho zaplavených silnic. Největší škody utrpělo město Landshut i jeho přilehlé okolí, a oblast Bavorského lesa sousedícího se Šumavou.

Jeden člověk zemřel v úterní prudké bouři také v Rakousku. Ve Štýrském Hradci spadl v městském parku na muže strom. Nárazový vítr zde lámal větve a strhával tramvajové troleje.

Reklama

Doporučované